Dag 5146: Op de uitkijk

Een soortgelijke foto kan ik iedere dag wel meerdere keren maken. Popje zit graag op de uitkijk. Eem hoger plekje is in de woonkamer niet te vinden. Ze is alert- er zou maar een kat over het dak van de schuur aan komen lopen. Dat gebeurt trouwens regelmatig. Haar broer BAM id Bijns door het glas van de deur gesprongen. Toen moest ik de stukken glas uit zijn gezicht plukken. Dat lukte zonder dat ik flauwviel.

Nu hebben we een schuifpui met dubbel glas en Popje is te licht om er doorheen te gaan. Ze rent bij vermeend onraad gewoon naar de deur. Die niet geopend wordt als ik de kat -een leuke zwart-witte- ook heb gezien. We gaan dat gedrag niet stimuleren door goed te vinden dat er gejaagd wordt. Natuurlijk kan de overigens behoorlijk atletische Popje niet op het dak komen. Mar ik hou niet van dat drukke gedoe.

Als ze wel naar buiten mag, gaat Fluffy gelijk mee. Om binnen een minuut weer terig te keren. Naar als Popje in haar eentje in de tuin rondscharrelt en opeens gaat blaffen, schiet Fluffy in de aanvalsmodus. We zeggen wel dat Fluffy niet helemaal 100 is, maar haar zusje is har alles. Mocht de had van de buren door de schutting breken, dan beschermt Fluffy haar zusje. Met de kracht van een verboden hond.

Op de foto ligt ze ook dichtbij haar zus die de wacht houdt. We moten maar geloven dat ze biologische zusje zijn, maar ik denk van wel. Ze lijken erg op elkaar. Ze kwamen niet met een stamboom en ik laat geen DNA onderzoek laten doen. Ze zullen ongetwijfeld vanaf hun geboorte samen zijn geweest. Op Facebook and ik namelijk enkele foto’s. Maar wat doet het ertoe? We horen allemaal bij elkaar.

2 gedachten over “Dag 5146: Op de uitkijk

    1. Pippi Bericht auteur

      Fluffy is heel bijzonder. We zijn blij dat ze bij ons is, want ze heeft een gebruiksaanwijzing die niet iedereen accepteert.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *