Dag 5147: Kaarslicht

Zodra ik ’s ochtends beneden kom, steek ik en paar kaarsen aan. Gisteren keek ik net naar het lichtje dat ik aangestoken had toen ik in de krant las dat Jan van Veen was overleden. Hij was de presentator van het radioprogramma Cans lelight. Op welke dag het werd uitgezonden, ben ik vergeten. Maar ik luisterde graag vaan de liefdesgehuchten van luisteraars. Ze waren soms wel een beetje te erg.

Af en toe moest ik er een beetje om gniffelen, maar als ik zelf liefdesverdriet had zal ik heus wel tranen in mijn ogen hebben gehad. De romantische muziek die werd gedraaid, kon me niet zo boeien. De stem van Jan van Veen wel. Dan lag ik op mijn bed in dat kleine donkere slaapkamertje te luisteren naar wat er uit mijn ouderwetse buizenradio kwam. Daarna kon ik lekker slapen.

Naar de radio luister ik al zeker twintig jaar niet meer. Dat is de reden dat ik absoluut niet meer op e hoogte ben van wat er tegenwoordig populair is. Ed Sheeran, Billie Eilish en Taylor Swift ben ik op het spoor gekomen door krantenartikelen. De laatste jaren ga ik af op wat Spotify introduceert. Soms luister ik een paar nummers en als het me aanstaat, zoek ik wat meer op.

Vandaag zijn de kaarsjes ook voor de radiopresentator met de omfloerste stem, maar ook voor de Amerikaanse acteur Carl Weathers. Want ook Apollo Creed is ons ontvallen. De naamgever van mijn grote jongen Apollo. De afgelopen twee dagen heb ik naar alle Rocky films gekeken. Morgen ga ik Creed 3 bestellen en dan komen de avonturen van Adonis Creed weer langs. Daar heb i nu al zin in.

2 gedachten over “Dag 5147: Kaarslicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *