Dag 5148: Succes

Er zijn heus wel enkele kamerplanten die in de GFT kliko zijn beland. Blijkbaar kost het me moeite om keurig iedere week met mijn gietertje aan de slag te gaan. En opeens realiseer ik me na drie weken dat de planten wat dorstig zijn. Maar ik ben ook behoorlijk succesvol met het stekken van de graslelie en pannenkoekplant. Die zijn namelijk extreem makkelijk. Dus wie nog wat stekjes nodig heeft, kan het melden.

Op de eerste foto stat mijn grootste succes, de tradescabtia. Toen ik dit plantje bij de supermarkt kocht, samen de bladeren niet eens over de rand van het potje. Geen idee hoeveel tijd heeft gekost om zo goed te groeien. Binnenkort ga ik maar een poging to stekken doen. Eerst op YouTube kijken hoe ik dat het best kan aanpakken. In water laten wortelen of in de potaarde steken.

Helaas is deze supermarkt aankoop wat te hard omhooggeschoten. Er zijn ook medere bladeren van het kale stammetje gevallen. Dat is de reden dat ik op een gegeven moment heb besloten om de scheuten lekker te laten zitten. Niet afsnijden en stekken, maar kijken of ik het voor elkaar krijg om wat meer groen in de glazen pot te krijgen.

Het lukte me maar niet om meer dan twee bladeren aan de alocasia te krijgen. Iedere keer als nummer drie verschenen ging er eentje dood. Zou de plantenvoeding die ok sinds een paar maanden gebruik dan toch zoden aan de dijk zetten? Dat hoop ik, want ik vind dit een heel mooie plant. Daar zou ik er wel meer van willen hebben. Maar goed, eerst de boel maar in leven houden.

Op de onderste foto staat een plant die enorm groot schijnt te kunnen worden. Het lijkt me geweldig als deze strelitzia ooit twee meter hoog zou worden. In ieder geval verschijnen er opeens enkele nieuwe bladeren. Toch maar een keer opzoeken hoe ik dat moet aanpakken.

2 gedachten over “Dag 5148: Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *