Dag 5151: Kleuren

Aanvankelijk dacht ik genoeg te hebben aan 1 paar oorbellen. Kleine zilveren met een ruwe zwarte diamant. Maar al snel kamen er drie bij: een paar met een zilveren bolletje, eentje met een witte zoetwaterparel en oorbellen met bergkristal. Toen besloot ik dat ik er meer wilde. Want zonder nagellak ben ik wel een beetje kleurloos.

Nu draag ik wel rode lipstick, maar verder ben ik een grote zwarte vlek. Daar wil in een heel klein beetje verandering in brengen. Dus heb ik twee paar nieuwe oorbellen besteld bij Atelier Blaauw. Deze heb ik uitgekozen omdat ik mooie herinneringen heb aan de stenen. Ze doen me allebei aan vroeger denken.

Links zie je het paar met granaat. Mijn moeder had ooit een paar gouden oorbellen met granaat. Niet zo rood als die op de foto. Die van haar waren bruin. Er wordt beweerd dat de steen een goede invloed heeft op de bloedsomloop en helpt als je oververmoeid bent. Nou, dan kunnen oorbellen met granaat geen kwaad.

Het andere paar bevat blauwe saffier. Niet vanwege de spirituele krachten, het brengen van geluk en het stimuleren van goede eigenschappen. Wel omdat het me doet denken aan Marie die in The Aristocats vraagt of zij ook ogen als saffieren heeft. Want dat zei Thomas O’ Malley namelijk tegen haar moeder Duchess.

Als ik aan saffieren denk, hoor ik dat schattige poezenstemmetje in mijn hoofd. Dus de volgende stenen die ik uitkies, moeten ook een bijzondere betekenis voor mij hebben. Er staat al wat bovenaan mijn lijstje. Gelukkig voor mij is er weleens iets uitverkocht en weet ik niet of die oorbellen weer terugkomen in het assortiment.

3 gedachten over “Dag 5151: Kleuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *