Dag 5152: Kijken en luisteren

Je verwacht niet dat je in een boksfilm goede raad krijgt waarmee je je leven weer een beetje op de rails krijgt. In Creed 3 zegt de man om wie alles draait dat zijn vrouw het maar makkelijk heeft. Zij hoeft niet te vechten voor haar bestaan. Maar zij diende hem meteen van repliek. Ze wordt langzaam doof en dat is natuurlijk geen lolletje. Zeker niet voor een muzikante.

Daarop jee hij haar een beetje stom aan. Wat? Maar ze klaagde nooit en lied nummers door een ander zingen. Zij werd niet eens boos, maar maakte hem duidelijk dat ze wel degelijk ergens mee worstelde. En dat ze zich richtte op wat ze nog wel kon. Met dat laatste ben ik ook bezig, maar ze bracht het zo rustig. Ja, wat moet je anders? Zielig doen en compassie eisen? Natuurlijk niet.

Niemand hoeft mij zielig te vinden. Het is zeer onfortuinlijk, dat wel. Lezen is mijn grootste passie en ik ben dol op het verzamelen van kennis. Nou ja, weetjes. Waarmee je een potje Trivianten wint of op de bank leuk mee kan doen met Twee voor Twaalf. Helaas is het raadplegen van Wikipedia bijna niet te doen. Het beeld is te vergroten, maar je moet veel moeite doen om een volledige zin te kunnen lezen.

Luisterboeken? Tja, het lezen van een eBook of een boek van papier is dat je makkelijk terug kunt bladeren om een detail te checken. Maar ik ga het toch maar proberen. Er staat genoeg op Spotify. Al is helaas het overgrote deel mijn smaak niet.Maar goed, het gaat nog redelijk, dat lezen op mijn telefoon. Er is vast wel iemand die mij kan helpen met een betere instelling ban mijn eReader.

Om het achteruitgaan van mijn gezichtsvermogen heb ik geen traan gelaten. Dat heb ik moeten accepteren. Maar ik zeg in alle eerlijkheid dat ik het verschrikkelijk vind. Dat over die boeken heb ik nou wel duidelijk gemaakt. Maar ik kan in maar 1 supermarkt boodschappen doen. Totdat ze de boel gaan reorganiseren. Maar ik weet wel waar ik de meeste producten kan vinden. Wat alles kost, kan ik niet lezen.

Het is ook jammer van die Museumjaarkaart. Gelukkig hoef ik niet nar live sportwedstrijden en het is een zegen dat God me niet opgescheept heeft met FOMO. Waarom zou ik de straat op moeten gaan als ik toch weinig van de omgeving kan zien? Oeps, komt daar toch een klein beetje zelfmedelijden om de hoek kijken? Nee, maar ik hoef het toch zeker niet leuk te vinden?

Iedere gek zijn gebrek, placht het schoenloeder graag te hinniken. Daarmee doelde ze waarschijnlijk niet op haar aan hardlopen verslaafde echtgenoot. Wel vond ze het lezen van boeken zonde van de tijd. Zelf gd ze geen hobby’s behalve poetsen en het vereren van haar vent. Dat zijn zaken waarvoor ik dan weer niet in de wieg gelegd ben. Maar ik ben wel goed in luisteren en ongevraagd advies geven.

Het is zo makkelijk om stil te staan bij de dingen ie ik niet meer kan doen. Als ik dat doe, zakt de moed me in de schenen. Ach, ik heb bijna 60 jaar geen fysieke ongemakken gehad. Dus ik klaag niet. Maar mensen met goedwerkende ogen die vinden dat ik dat toch wel doe, zou ik aanraden in een kringloopwinkel een bril met glazen met sterkte plus of min 7 aan te schaffen. Dan het linkerglas lichtjes en de andere stevig met schuurpapier te bewerken. Dan zie je wat ik zie.

Toch kan ik nog wel genieten van series en films die ik het liefst bekijk op de iMac. Sinds gisteren kijk ik naar muziekdocumentaires op YouTube. Al bekeken: de making of van goede doelen platen van Band Aid en USA for Africa. Toegegeven: ik herken niet iedereen meer. Een kniesoor die dar op het. Het gaat toch om om muziek van vroeger en de grootste sterren zitten wel op mijn netvlies gebakken.

Het concert ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Nelson Mandela viel me best tegen. Lenny Henry was niet erg grappig en ik heb alleen met plezier gekeken en geluisterd naar Sly&Robbie. Band Aid heeft de tand des tijds doorstaan. David Bowie was geweldig en de nummers die Hall&Oates deden met ex-Temptations Davd Ruffin en Eddie Kendricks zal ik nog vaker bekijken.

Morgen ga ik beginnen aan het Freddie Mercury Tribute Concert. Het zal me benieuwen of ik alle muzikanten meteen werken. Ze hebben namelijk allemaal lang jaar . Iemand die veel jonger is dan ik zal het verschil tussen Brian May en Slash niet zien. Gelukkig is mijn gehoor nog goed, dus van muziek kan ik voorlopig blijven genieten.

4 gedachten over “Dag 5152: Kijken en luisteren

  1. Pippi Bericht auteur

   Het is niet niks. Maar er zijn ergere dingen.En ik troost me met de wetenschap dat ik 55 jaar lang alles wat los en vast zat heb kunnen lezen. Maar voor een boekenwurm is het een grote klap, dat wel.

   Reageren
 1. Anita

  Lieverd ik vind het vreselijk naar voor je en zou je met alle liefde helpen met de instellingen op je ereader.
  Zelf heb ik een abonnement op Storytell waar je ook heel veel Engelse boeken kunt beluisteren.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dan ga ik maar eens kijken voor een Storytell abonnement. Maar dan Zal ik wel goed moeten luisteren, want terugbladeren kan dan niet. Bedankt voor de tip!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *