Dag 5157: Schaatsen WK Afstanden

Sinds ik geen betaalde arbeid meer verricht, betekent het weekend niet meer wat het ooit was. Heel vroeger kon ik dan uitgaan en lekker uitslapen. Toen Mika kwam, had ik een man die in de vijfploegendienst werkte. Dan valt het weekend niet altijd op zaterdag en zondag. Maar in de winter kijk ik tegenwoordig uit naar een aantal weekenden.

Soms beginnen ze al op vrijdag en deze keer zelfs al op donderdag. Het zijn de schaatsweekenden waar ik enorm naar uitkijk. Over een paar uur begint het WK Afatnden. Dat wordt gehouden in Calgary, Canada. Daar haalde Yvonne van Gennip drie Olympisce medailles. De mooiste herinneringL samen met mijn moeder naar de televisie kijken.

Daar zagen we de presentatoren m fancy wintertruien en maakten we mee dat de heerschappij van de DDR schaatsers op zijn einde liep. Achteraf snap ik niet dat ik zo vaak met mama heb kunnen kijken, want ik woonde toen allang niet meer thuis. Daar kon ik in kleur kijken, de Zomerspelen in Soeoel zag ik op een zware-wit toestel.

Inmiddels kan ik kijken naar een joekel van een beeldscherm. Die heeft Ronald me aangeleerd door te zeggen dat ik dan Jaap Stam op bijna ware grootte zou kunnen bekijken. Voor schaatstoernooien hoeh ik zo’n groot beeld miet te hebben. Die meelopende klok kan ik tegenwoordig niet meer zien. War dat betreft is een iPad genoeg.

Vier avonden lang ga ik genieten van van mooie schaatswedstrijden. Lekker in mijn eentje op de bank. De meisjes liggen vast boven op bed. Misschoen dat Miks er vanavond bij is, maar hij kijkt dan naar voerbal. Het is wel gezellig als hij erbijis. Helaas vindt hij schaatsen helemaal niks. Dat hebben we toch niet goed gedaan.

Of Nederland in de prijzen valt, zullen we maar hopen. Het is de laatste tijd wat minder vaak raak, maar het blijft een heerlijke sport om naar te kijken. Als kind draaide ik op mijn kunstschaatsen rondjes op de bevroren vijver in mijn woonplaats. Meer zat er voor mij niet in. Dat is maar goed ook, want zo’n schaatspak is niets voor mij.

2 gedachten over “Dag 5157: Schaatsen WK Afstanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *