Dag 5158: Vinted

De reclame die jaren geleden voor dot bedrijf werd gemaakt, stond me ontzettend tegen. Er verschenen steeds jonge vouwen in beeld die met een gejaagd en lichtelijk hysterisch stemgeluid verkondigden dat je geld kon verdienen me spullen die jij of de kinderen niet meer nodig hadden. Speelgoed, feestjurken- in deze consumptiemaatschappij willen we steeds iets nieuws em dat mag ook tweedehamds zijn.

Toevallig ben ik daar zeer in geïnteresseerd. Dat begon in de zeventiger jaren met wekelijkse bezoekjes aan winkels waar ik kleding en accessoires uit de vijftiger jaren kocht. Nu noemen ze dat vintage, destijds was het gewoon tweedehands. Door dergelijke kleding te dragen, viel ik op. Dat was echter de bedoeling niet- ik wilde er niet bijlopen als iedere vrouw.

Jammer genoeg zijn er niet meer van die rommelige winkels waar je kleding kunt kopen die mijn moeder vroeger droeg. Het is ook lastiger voor mij om te shoppen. Want ik draag alleen zijde omdat hondenaren daar nier aan blijven plakken. De afgelopen haren kocht ik voornamelijk online. Helaas i alles verschrikkelijk duur geworden. Dus ben ik toch mar eens gaan kijken op de site van Vinted.

Dat is voor mij niet te doen- ik zie niet zo goed en ik heb het idee dat je daar ook niet goed kunt filteren. Zo zie ik honderden kledingstukken in de verkeerde kleuren en maten. Tevens blijkt men onder het mooie materiaal zijde ook vscose, polyester en andere materialen te verstaan. Nou niet bepaald gebruiksvriendelijk voor een kieskeurige koper. Toch wilde ik het een keer proberen.

Het lukte me een leuk jurkje uit te zoeken en Mika heeft de rest van het traject op zich genomen. Het eerste dat hij deed, was 7 euro bieden voor iets dat aangeboden werd voor 10. De verzending regelde hij ook- ophalen bij een afhaalpunt in de buurt van e metro. Dw jurk bevalt me goed, maar ik heb even geen puf om nog iets uit te zoeken. En Mika moet er ook nog eens zin in hebben.

Het is wel leuk dat ik een kind heb dat me helpt. Voor hem is het zo makkelijk- hij buigt zich even over zijn telefoon, tikt wat in erbinnen enkele dagen haalt hij het op weg naar huis voor me op. Toch zou ik weer eens in een klein tweedehands winkeltje met slechte verlichting willen stoppen. Met een beetje geluk werken daar mensen die me kunnen vertellen in welke hoek ik moet wezen.


5 gedachten over “Dag 5158: Vinted

 1. Cindy

  Je helpt me herinneren dat ik nog veel op Vinted moet zetten… Elke keer geen tijd voor of zin in.
  Ik sprak vandaag met een collega, haar moeder ziet niet goed en zij heeft een loep met verlichting, via de thuiszorg. Hier is dat Evian. Is zoiets niets voor jou voor lezen? Moest aan je denken. Als ik google kun je veel ook gewoon online bestellen. Hier bv:https://www.lowvisionshop.nl/product-categorie/lezen-en-schrijven/loepen/loeplampen/
  Ze hebben ook beeldschermloepen zag ik al.
  Vind het zo vervelend voor je dat je veel niet meer goed kan…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dank je wl voor de informatie over loepen. Toevallig heb ik er eentje, maar een looplamp lijkt me nog fijner. Morgen ga ik alle info lezen. Vanavond is er namelijk schaatsen op tv.
   Zestig jaar heeft alles goed gefunctioneerd, dus daar moet ik maar met pleizer op terugkijken.

   Reageren
 2. Myrna

  Ik heb de stap Vinted nog niet gezet.
  Diana koopt er regelmatig en verkoopt ook.
  Vind het zo moeilijk met de maten .
  Leuke jurk hoor

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *