Dag 5160: Sieradendoos

Als kind zat ik graag in de kledingkast van mijn moeder. Het rook er lekker naar parfum en de stoffen van haar jurken voelden zo zacht aan. Het kwam goed uit dat ik zo klein was, want zo paste ik goed tussen jaar schoenen en die grote hoedendoos. Toch heb ik het nooit aan mijn moeder verteld dat ik als kind al dol was op haar kleding en accessoires.

Ze had ook een mooie sieradendoos. Die was crèmekleurig met goudkleurig accenten en een roze satijnen voering. Er zaten sieraden in die ik allemaal heb gedragen en uiteindelijk kwijt heb gemaakt. Eeuwig zonde, want ze had hele fraaie sieraden. Of alle parelkettingen echt waren, betwijfel ik. Maar mooi waren ze wel.

Toen ik een tijdje geleden besloot dat ik in plaats van boelen en nagellak sieraden zou gaan sparen, ben ik gelijk op zoek gegaan naar een doos om alles in op e bergen. Nog altijd ben ik op zoek en voorlopig zit mijn verzameling in een doos waarin waarschijnlijk maandabonnement cosmetica heeft gezeten.

Natuurlijk kan alles net zo goed in een schoenendoos gepropt worden, maar ik ben erg content met de armbandjes en oorbellen die ik de laatste maanden aangeschaft heb en ik had al wat mooie ringen en kettingen die ik graag in stijl op wil bergen. Dus ga ik fijn op zoek naar een mooie opbergdoos. Zo’n ouderwetsen net als die van mijn moeder.

2 gedachten over “Dag 5160: Sieradendoos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *