Dag 5161: Handzamer

Als ik naar de foto kijk, ben ik zo blij dat de meisjes kunnen traplopen. Het heeft geloof ik nog geen twee weken geduurd voordat ze het doorhadden. Popje was natuurlijk de eerste en toen duidelijk werd dat het zo zijn voordelen had, volgde Fluffy al snel. Want het betekende dat ze bij papa en mama konden slapen.

BAM kon dat alleen als hij gedragen werd en hij was daar al snel te zwaar voor. Apollo kon er alleen van dromen en ik ben blij dat ik anderhalf jaar op de bank heb geslapen. Blaze en Dotje sliepen ook bij ons op bed, Ze renden ook naar boven als ik hardrock of opera opzette, want ze hielden van rust.

Eerlijk gezegd kan ik me niet herinneren of ze overdag bij Ronald sliepen als hij nn als hij nachtdienst had. De meisjes in ieder geval wel. Ze rennen de trap op en af zonder enige moeite. Ook zij zijn inmiddels wat zwaarder geworden. Popje kan ik wel optillen en kortstondfig vasthouden, maar de trap lom ik niet op met haar. Fluffy al helemaal niet.

Het is misschien een beetje onhandig dat ik een voorkeur heb voor grote honden. Een wat handzamer formaat is wellicht geschikter voor mij. Iets dat ik moeiteloos kan optillen en makkelijk mee kan nemen als de pootjes niet meer willen. Of iets dat makkelijk in een tas past en dus meegenomen kan worden naar de supermarkt.

Mijn volgende leven hoop ik te kunnen deken met een klein hondje dat in geval van nood op een kattenbak kan. Als ik in ieder geval maar niet hondloos door het leven moet. Aan katten begin ik niet meer, maar ik wil toch wel een dier om te knuffelen. Het liefst een miniatuur Apollo. Straks maar even in een hondenencyclopedie lijken.

6 gedachten over “Dag 5161: Handzamer

 1. Cindy

  Ik vind een chihuahua wel wat voor je, ik zelf heb niet zoveel met honden maar deze vind ik wel leuk.
  Volg iemand op Instagram die er ook 1 heeft (ook gered uit een asiel uit het buitenland overigens)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Voordat ik Fluffy en Popje aangeboden kreeg, zag ik twee chihuahua’s op verhuisdieren.nl. Helaas vond Ronald het niks en voordat ik hem overgehaald had, waren ze al weg.
   In een volgend leven wil ik wel drie chihuahua’s.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nou, ik denk zelfs dat kleine hondjes erg pitch kunnen zijn. Zo’n mini pinscher bijvoorbeeld. Daar schrik ik iedere keer van. Maar in mijn volgende leven ga ik niet naar een gokker.

   Reageren
   1. Myrna

    Toby was te slim voor een hond. Hij was Jane op alle fronten te slim af. Ze had heilig respect voor Toob, ze keek erg tegen hem op.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *