Dag 5162: Scannen

Zelf de boodschappen scannen, vind ik fijner dan het overlaten aan iemand achter de kassa. Die mensen zijn aardig hoor, maar ik kan me ergeren aan klanten die in mijn nek staan te hijgen. Dan wacht ik liever bij de zelfscankassa’s. Daar is het vaak erg druk en soms staan ze in de rij ook ongeduldig te wezen. Maar meestal verloopt het proces sneller.

Zo stop ik mijn nog niet betaalde artikelen meteen in de tas die ik in de trolley neergelegd heb. Dat is toch veel handiger dan alles van de band graaien. Helaas duurt het de laatste tijd een stuk langer bij de zelfscankassa. Nu ga ik misschien slechts tweemaal per week naar de supermarkt, maar ik word wel iedere keer gecontroleerd.

Waarschijnlijk niet omdat ik oog als een crimineel. Ook niet omdat ik alcoholhoudende dranken koop en een kippige controleur denkt dat ik daar veel te jong voor ben. Vandaag vernam ik dat het is omdat er de afgelopen manden veel wordt gejat. Dan heeft men een fractie van de boodschappen gescand en afgerekend.

Dat zou ik niet eens durven. Zo ben ik iedere keer bang dat ik vergeten ben iets te scannen. Dat kan gebeuren als je haast hebt. Vandaag verwijderde ik halverwege het inkopen doen twee artikelen en met mijn ogen is dat listig. Je ontscant zomaar de verkeerde artikelen en bij de controle sta je toch voor gek.

Gelukkig hoef ik niet te stelen om goed en lekker te kunnen eten. Maar er zijn genoeg mensen die boodschappen moeten doen met een krap budget. Dat zie ik altijd bij een televisieprogramma waarin rijke en arme mensen een week met elkaar ruilen. Als ik moest leven van viltige euro per week zou ik misschien in de verleiding komen en minder scannen.

4 gedachten over “Dag 5162: Scannen

  1. Myrna

    Ik ga zelden naar een gewone kassa. Dat geduw en gehijg in mijn nek dat haat ik. Staan ze met hun voorgevel tegen je rug aan te porren. Nee bedankt.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *