Dag 5164: Oude televisieseries

Laat ik maar beginnen met een welgemeende waarschuwing: denk met plezier terug aan de televisieseries uit je jeugd, maar verspil vooral geen kostbare tijd aan het opnieuw bekijken van de meeste ouwe meuk. En ik kan het weten, want ik heb enkele keren naar iets gekeken waarvan ik me afvroeg waarom ik het ooit leuk gevonden heb.

Catweazle bijvoorbeeld. Daarvan heb ik enkele afleveringen gezien. We gebruiken de naam van die tovenaar nog altijd als we een iemand zen die er net zo smoezelig uitziet. Maar de klunzige avonturen zijn in de 21e eeuw niet meer om aan te zien. Er zijn DVD’s van te koop, maar die laat ik lekker in de webwinkel liggen.

Van de belevenissen van Sandokan heb ik wel een DVD. Voor een euro gekocht in een kringloopwinkel. Deze piraat ziet er oogverblindend uit- tegenwoordig zou hij gespeeld kunnen worden door de lekkerste acteur op de planeet, Jason Momo. Maar dan moet er heel wat veranderd worden. Na vijf minuten stopte ik met kijken.

Inmiddels heb ik vierante ogen opgelopen door Return to Eden. Kent iemand de Australische mini-serie uit 1983 en de serie uit 1986 nog? Het gaat over een vrouw die door haar kersverse echtgenoot in een rivier vol krokodillen wordt gegooid. Als ze opgelapt is, keert ze terug om wraak te nemen.

Het verhaal rammelt aan alle kanten, maar het is te doen. De serie die erop volgt is werkelijk verschrikkelijk slecht. Het is duidelijk te merken dat in 1986 Dallas en Dynasty enorm populair waren en dat de makers van Return to Eden zich flink hebben laten inspireren door deze onzin. Zelfs de muziek klinkt gejat.

Toch moest en zou ik de hele rit uitzitten. Waarom eigenlijk? Omdat ik toevallig een documentaire over krokodillen had gezien? In ieder geval was ik niet zo dom om de DVD box met alle afleveringen te kopen. Het was nogal stevig geprijsd eb daarom besloot ik te kijken of het toevallig op YouTube te vinden was. Gelukkig wel.

Wat had ik spijt gehad van de aankoop van deze box, Want naar deze rommel wil ik echt nooit meer kijken. Allemaal bordkartonnen figuren en een plot dat lachwekkend is. Alleen geschikt voor kijkers die van ongeloofwaardige verhalen houden. Zelfs die Alexus in het kwadraat kon het verhaal niet redden. Zonde van de tijd.

4 gedachten over “Dag 5164: Oude televisieseries

 1. Myrna

  Ja die oude series kunnen me nu echt niet meer bekoren.
  Catweazel zo slecht
  Karlsson weet je dat nog. Dat vond ik vroeger leuk.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ga het Karlsson boek nooit lezen! Qat een verschrikkelijk mannetje. Verreweg het slechtste boek van Astrid Lindgren.
   Naar Black Beauty en Follyfoot wil ik ook niet meer kijken. Vroeger was ik een paardenmeisje 🙂 Ken je de serie over de Flaxton BoyD Spannend!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *