Dag 5174: Loempia

Er wordt zo vaak eten aan de deur gebracht dat ik eigenlijk nooit meer naar iets verlamg. Je verwacht het niet, maar in Spijkenisse is van alles te krijgen. Van Chinees tot Libanees, Tegenwoordig eet ik net zo vaak friet als sushi. Toen Ronald vandaag vroeg waar ik zin in had, wist ik het niet. Hij had zin in een hamburger. Misschien een loempia voor mij?

Het is altijd een verrassing wat voor soort loempia je dan voorgeschoteld krijgt. Zo zijn er maar twee loempiakarren waar ik graag snacks koop. Daar bestel ik meestal tien stuks en die werken we samen belachelijk snel weg. Er is een Surinamer die ook goede loempia’s maakt, maar ze worden steeds in een zak met ander lekkers gestopt.

Met als gevolg dat ze slap afgeleverd worden. Dat moeten we toch een keertje melden, want echt lekker zijn ze dan niet meer. De gewone loempia’s zijn niet altijd van dezelfde samenstelling en kwaliteit. Soms zit er voornamelijk taugé in en dat vind ik teveel van het goede. Ze mogen ook niet gevuld zijn met soepgroenten.

En als de inhoud welhaast perfect is, heb ik ook raag een krokante korst. Niet een soort pannenkoek die in een pan verwarmd is. Dat was helaas het geval bij de loempia van vandaag. Als schooljuf in ruste deel ik graag cijfers uit en ik heb net een 7 achter de kiezen. Zal ik maar eens op zoek gaan naar de perfecte loempia?

7 gedachten over “Dag 5174: Loempia

 1. Myrna

  Ziet er wel lekker uit hoor. Maar ik snap je. Een pannenkoek gevuld met alleen taugé doet het het niet voor mij.

  Reageren
 2. Cindy

  Kan me niet meer heugen wanneer ik voor het laatst een loempia heb gegeten. Denk meer dan 30 jaar terug. Kan ik ook wel weer eens halen bij een Chinees hier in de buurt.
  Ik bestel eigenlijk nooit eten, hooguit eens in het halfjaar ofzo, maar er is ook weinig keuze hier.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ben het bestellen van eten eigenlijk wl een beetje zat. Ronald kan zo lekker koken dat ik liever een fijne stamppot eet.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *