Dag 5178: Pensioen

Het opruimen van het rommelkastje vlot niet zo. Behalve absolute rotzooi vind ik steeds iet dat ik tot in de eeuwigheid wil bewaren. Zoals deze brief van mijn eerste werkgever. In 1985 nam ik ontslag om maar de lerarenopleiding te gaan. Bijna 40 jaar geleden zal ik wel niet over mijn pensioen nagedacht hebben.

Een klein voordeel van mijn belabberde gezichtsvermogen is wel dat ik niet kan zien dat ik, bijna 63, vast een ouwe kop heb gekregen. Er zijn heus momenten dat ik me 80 voel, maar eerlijk gezegd ben ik geestelijk niet veel verder gekomen dan 40. Uiteindelijk is leeftijd niets anders dan een getal.

War in bovenstaande brief staat, kan ik helaas niet lezen. Gelukkig kan de 53-jarige dat nog wel. Dus nu weet ik dat kin 1985 hoorde dat ik op 65-jarige leeftijd aanspraak kan maken op pensioen. Zou dat echt zo zijn? Wan inmiddels weet ik dat ik pas AOW krijg als ik dik 67 ben. Nou, dat is al over eenjaar of vier.

2 gedachten over “Dag 5178: Pensioen

  1. Cindy

    Je kan dat opzoeken in mijnpensioenoverzicht.nl, daar staat precies wat je gaat ontvangen, en per wanneer. Ronald even laten bekijken?

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *