
Het allereerste gerecht dat ik maakte, was spaghetti bolognese. Veel makkelijker kan het niet. Het lukte wonderwel en ik meen me te kunnen herinneren Dat het nog lekker smaakte ook. Zo lekker dat ik het de dagen daarna op mijn brood smeerde. Gelukkig leerde ik aardappels koken, want anders was het saai geworden.
Dit weekend ontdekte ik dat er bijna anderhalve kilo tomaten in de koelkast lag. Dus besloot ik maar weer eens de oude vertrouwde pastasaus te maken. Urenlang heeft de saus staan pruttelen op het fornuis. Toen we aan tafel zaten was ik benieuwd of ik het nog steeds smakelijk zou vinden.
Helaas, het was toch niet zoals vroeger. Had ik er teveel gehakt aan toegevoegd? Of waren de kleine tomaatjes er niet geschikt voor? Misschien had ik na het in de pan roeren gewoon niet zo’n trek meer. Het zou ook kunnen dat ik het te vaak gegeten heb. Binnenkort maar weer eens door mijn kookboeken bladeren.