Dag 5183: Contant

Het wordt tijd om een andere portemonnee aan te schaffen. Nee, eigenijk moet het een kleine pasjeshouder worden. Voor mijn pinpas, ID kaart en pasje van de ziektekostenverzekeraar. Meer heb ik niet nodig. Hoogstens eenmaal per jaar het afsprakenkaartje van de kapper. Een vak voor brief- en kleingeld is niet noodzakelijk.

Al mijn aankopen doe ik met mijn pinpas. Vroeger zou dat geleid hebben tot financiële problemen omdat je dan uit het oog verliest hoeveel je uitgeeft. Maar ik kan niet meer rood staan en ook heb zo’n gandigr bankpas zodat ik altijd weer hoeveel geld ik nog heb en wat ik nog kan besteden.

Het muntgeld op de foto is niet van mij. Blijkbaar betaalt Mika weleens cash. N ik u weet ik meteen waarom ik dat niet doe- ik kan al die muntjes niet van elkaar onderscheiden. Iedere zes weken pin ik extra voor de fooienpot van de kapper. Verder heb ik nooit contant geld op zak. Dus binnenkort gaat die grote portemonnee mijn toch al te zware tas uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *