Dag 5185: Gezond eten

Ze zijn werkelijk verslavend die televisieprogramma’s over eetverslavingen. Freaky Eaters gaat over mensen die er vreemde eetgewoonten op nahouden. Heel bijzonder, zo’m chefkok die alleen koekjes eet en een ander die niet eens de namen van groenten en fruit kon uitspreken.

Je zal maar een radiopresentator zijn die niet eens Strawberry Letter 23 en Peaches kan aan- en afkondigen. Of plaatjes van Neneh en haar broertje Eagle Eye. Er zijn ook mensen die alleen pasta met tomatenketchup eten en de ergste die ik zag lustte alleen verbrande worstjes.

Hoe dan ook- ik vind het fascinerend. De deelnemers aan dit programma kijken hulp van een voedingsdeskundige en em een psycholoog. In de Amerikaanse versie spreekt men van intense therapie terwijl men gewoon vier dagen alleen moet doorworstelen. De Britse versie is een stuk geloofwaardiger.

Zo durfde een Britse psycholoog te opperen dat een moeilijke eter graaf aandacht wilde en dat huilen blijkbaar hielp. En het meisje gaf het nog toe ook. Nou, je zag nogal wat autoritaire vaders en toegeeflijk moeders langskomen. En trouwens ook medische geschiedenissen die ten grondslag lagen aan voedselfobie├źn.

Gisteravond had ik zoveel beelden van onsmakelijke maaltijden gezien dat ik bijna ging meekokhakzen als er gezond gegeten moest worden. Opeens kreeg ik ontzettend veel zin in een appel. Met schil. Ronald heeft dat snel voor me gemaakt. Vanochtend kocht ik geen pancetta, mar rosbief. Van dat programma ga je echt iets gezonder eten.

2 gedachten over “Dag 5185: Gezond eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *