Dag 5189: Onopgemerkt

Dat je kinderen groeien, zie je niet als je ze elke dag ziet. Gisteren keek ik nog naar de verzameling schoolfoto’s van Mika. Ieder jaar was hij weer erg veranderd en als ik zie hoe hij er nu uitziet….. Dat had ik niet kunnen voorspellen. Overigens het ik hetzelfde met Fluffy. Popje is wat groter geworden, maar Fluffy is in vijf jaar erg harig geworden.

De plant op de foto groeit erg langzaam.Er zat een hele tijd een nieuw blad aan te komen. Regelmatig voelde ik aan het stijf opgerolde nieuwe blad. Dat nieuwe stukje groeide niet erg rap. En opeens zag ik vanmiddag dat het ongemerkt toch zover was: er was een lichtgroen vlad tevoorschijn gekomen.

De strelitzia staat op een tafeltje naast mijn fauteuil. Regelmatig kijk ik naar buiten, maar ik had dus helemaal gemist dat het blad zich ontvouwde. Maar ik krijg weer enkele nieuwe kansen, want ik zie dat er nog wat in aantocht is. Hopelijk zal dit niet onopgemerkt geschieden. Want je geniet ervan als je vooruitgang ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *