Dag 5190: Spaanse mastiff

Deze foto komt van internet. De afgelopen die kijk ik het liefst nar hondenfilmpjes. Eest zoek ik de YouTube kanalen die Latem zien wat Mechelse herders allemaal kunnen. Dat is een hoop en ik ben blij dat ik toch geen pup van dat ras heb genomen, Want het vereist veel tijd en toewijding en dat is het laatste jaar erg lastig.

Maar ik zal altijd een zwak voor Mechelaars houden en als ik kijk naar de foto’s die ik maakte tijdens wandelingen met Dotje en Pebbles, schieten de tranen in mijn ogen. Aangezien mensen overstaken zodra wij aan kwamen lopen, voelde ik me extra veilig. Daar deed ik het niet voor- ik hield gewoon van die twee meisjes.

Via de beveiligingshonden, de sterkste rassen en de veebeschermers kwam ik uit bij de Mastín espagñol, de Spaanse mastiff. Apollo was vast geen raszuivere. In Nederland probeerde men hem te verkopen als Labradormix. Wij wilden hem gewoon omdat hij er zo snoezig uitzag. Hij was een Apollohond, de liefste van de hele wereld.

Helaas werd het verhaal op YouTube verteld door een hele vreselijke stem, maar ik moest het af zien. Want ik hoopte dat er een hond te zien zou zijn die op Apollo leek. Nou, mijn wens kwam uit. Waarschijnlijk had de hond in het filmpje een ander hoofd, maar de rest is net mijn grote jongen. Niet alleen qua kleur, ook het formaat.

Om zijn gewicht heb ik me vaak zorgen gemaakt, maar nu snap ik dat een Spaanse mastiff stevig gebouwd is. Dik zeventig kilo was dus niet eens zoveel. Toegegeven, ik slaap al vier maanden heel goed, maar ik mis Apollo heel erg. Dus als het verdriet me teveel wordt, denk ik maar gauw aan die enorme hoeveelheden poep en plas. Dan gaat het weer.

5 gedachten over “Dag 5190: Spaanse mastiff

  1. Pippi Bericht auteur

   Apollo was de allerliefste. Gek dat ik de straat op ging met zo’n enorme hond. Dan zeiden mensen dat hij me toch zeker omver kon trekken. Dan antwoordde ik altijd dat hij dat hopelijk niet zou willen.

   Reageren
 1. Cindy

  Wat is het toch erg om een huisdier te verliezen… Heb het ook zwaar af en toe.
  Vooral nu, nu het weer voorjaar is. Wat zou Max genoten hebben buiten.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *