Dag 5195: Rozijnen

Bijna mijn hele leven weigerde ik krentenbollen te eten. Als ik oliebollen kocht, nam ik de bollen zonder krenten en sukade. Maar op een dag nam ik een paar ministilletjes met spijs mee. Waarschijnlijk omdat mijn moeder er zo dol op was. En ik raakte er verzot op. Maar ja, spijs is mierzoet en de laag poedersuiker is ook niet goed voor je.

Dus kocht ik ze niet meer. Maar helaas blijf ik een zoetekauw. Omdat ik geen snoep meer wil eten, kocht ik rozijnen. Inderdaad, als ik zin heb in iets zoets, neem ik en handvol rozijnen. Toen ik laatst de hele zak leeggegeten had, vond ik een zak krenten-rozijnenbollen de Ronald besteld had.

Tot mijn verbazing vind ik ze hartstikke lekker. Neem ik hoef niet te weten hoeveel suiker er in zit. Want sinds ik ze eet, heb ik helemaal geen zin meer in chocolade en suikerwerk. Want het is net alsof ik een soort cake eet. Trouwens, dat eet ik de laatste tijd ook niet meer. Het lijkt wel alsof ik helemaal aan het veranderen ben.

Roken doe ik al jaren niet meer en ik drink alleen een glaasje bubbels als er iets te vieren valt. Aan dat stomme roken denk ik niet meer en dat is maar goed ook, want ik heb nog steeds een hoestje. De tijd dat ik twee flessen jonge jenever dronk, ligt ver achter me. En als ik bedenk dat i tientallen jaren zeker 250 gram suiker per dag at……

Dat laatste is de reden dat ik niet zeur over mijn gezichtsvermogen. Het s echt een gevalletje eigen schuld, dikke bult. Nu eet ik heel soms wel een éclair, maar met frisdrank ben ik gestopt. Het klinkt gek, maar ik vind het plezierig om wat meer op mijn eetpatroon te letten. Was ik er maar eerder an begonnen.

7 gedachten over “Dag 5195: Rozijnen

 1. Cindy

  Wat fijn dat het gezonder leven bevalt. En joh, heb jij ook gerookt?
  En dronk vroeger ook wel veel, toen ik nog met mijn vrienden naar de kroeg ging elk weekend.
  Maar nu al jaren geen druppel meer, geen behoefte meer aan.
  Ben zelf niet zo’n fan van krenten of rozijnen maar krentenbollen of zo’n stol vind ik dan wel erg lekker.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Meid, ik at vroeger zo ongezond. Jenever, sigaretten en potjes babyvoeding. Doordeweeks met vrienden naar de disco…. Dat ik nog rechtop sta, us een wonder!

   Reageren
   1. Cindy

    Ja zo ging dat vroeger haha. Ik ook hele weekenden doorhalen hoor. En toen ik nog op de middelbare school zat weleens naar Amsterdam, en dan ’s ochtends meteen door naar school. Hoe dan???
    Maar oef, jenever en babyvoedig haha.

    Reageren
 2. Myrna

  Heerlijk die krentenbollen. Ik eet zo een zak op. Met kaas.
  Ik drink graag in het weekend een wijntjes, heb vroeger gerookt met uitgaan.
  Maar baby voeding ??

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Die lekkere bolletjes van AH eet ik met roomboter. Verder niks.
   Roken heb ik nog wel gedaan toen ik met leerlingen in een Cubaanse bar in Verona was,
   Ja, ik ben dol op babyvoeding. Vanaf 18 maanden, dat wel.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *