Dag 5200: Vreemd eten

Gek genoeg moest ik toch even nadenken over deze vraag. War ik me meteen realiseerde, is dat ik geen behoefte heb aan het eten van pens, krekels en wormen. Van de gedachte alleen word ol misselijk. Toch is het raar, want ik heb wel kikkerbilletjes en escargots gegeten. Sterker nog, ik heb er destijds van genoten.

Pas toen een disgenoot de halve kikker vastpakte en het als een soort marionet bewoog, had ik er genoeg van. Van escargots kon ik niet meer genieten toen Romald vroeg of en nog poep in zat. Later verhuisden we naar dit huis. De tuin zat iedere ochtend vol met naaktslakken en daarna was het ook gedaan met de escargots.

Maar uiteindelijk bracht ik dat ik in mijn jeugd de vreemdste dingen had gegeten. Zoals lever, ons dat kort eens zo vreemd is. Net als bloefwordt. En rundertong, Ossestaartspep is lekker, maar ik wil er geen stukken staart in. Waarschijnlijk drong het pa later tot me door dat r stujjeb staart in verwerkt waren.

Het allervreemdst dat ik ooit heb gegeten, zijn kippenmaagles. Saar as mijn vader dol op en dat bereidde hij graag. Toen ik doorhad war ik zat te eten, werd ik misselijk. Van de vorm alleen al. En de smaak? Een beetje bitter., meen ik me te herinneren. Oh ja, ook zo vreemd: kippennekjs in de soep. Brrr, opeens heb ik niet zo’n trek meer.

3 gedachten over “Dag 5200: Vreemd eten

 1. Myrna

  Je gaat het niet geloven maar mijn kinderen zijn dol op kippen maagjes. Gruwelijk.
  Ze bereiden het zelf. Maar die geur alleen al en dat geknars tussen de tanden tijdens het kauwen.

  Reageren
 2. Cindy

  Oh, bah, alles wat je opnoemt moet ik niet aan denken te eten, en heb ik dan ook nooit gegeten. Op ossestaartsoep na. Maar ook dat vond ik vies weet ik nog, nooit meer gegeten toen ik eenmaal uit huis was.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *