Dag 5201: Ouderenbond

Vanochtend zag ik een krantenkop die aangaf dat het ging om gratis openbaar vervoer. Nou ben ik een echte Hollander, dus ik ging het meteen lezen. Idioot, want zo vaak maak ik geen gebruik van het OV. Maar zou het niet fijn zijn als ik zomaar op de metro kon stappen zonder mijn chipkaart op te laden?

Als snel had ik door dat het over een proef in een andere stad ging en dat het was bestemd voor ouderen met een smalle beurs. Dat laatste maakt het onbereikbaar voor mij. Nu heb ik zelf de geldpest niet, maar ik voer wel een huishouding met iemand die een goede baan heeft. Een oudere ben ik dan weer wel. Dat heb ik namelijk opgezocht.

Om in de categorie bejaard te vallen, ben i net een paar jaar te jong. Maar ik ben dus een oudere of senior. Ook dat klinkt niet feestelijk, maar vooruit. In het artikel zag ik het woord Ouderenbond staan en voor de aardigheid ben ik maar eens op internet gaan zoeken. De site van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen vond ik als eerste.

Het viel me meteen op dat er voornamelijk mensen met grijs haar op de foto’s stonden. Nergens kon ik vinden hoe oud je moet zijn om lid te kunnen worden. Maar ik twijfel er niet aan dat ik niet geweigerd zal worden.Als ik ambtenaar was gebleven, zou ik net als mijn vader allang met de VUT zijn gegaan. Als dat nog bestaat.

Waarom die foto bij dit stukje, vraag je je misschien af. Nou, ik was benieuwd of ik er echt oud uitzie. Helaas vlot het nog niet zo met die grijze haren. Maar die nek verraadt wel dt ik zo jong niet ben. Toch biel ik me niet stokoud. Dat komt vast omdat ik drie ontzettend lieve kinderen heb met wie ik heerlijk kan knuffelen.

4 gedachten over “Dag 5201: Ouderenbond

 1. Cindy

  Je bent prachtig, en nee, je ziet er niet oud uit.
  En nee, helaas bestaat de VUT niet meer. Moet door tot mijn 67e. Nog minimaal 12 jaar…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dqnk je!
   Ja, ik dacht al dat het was afgsechaft. Nog een jaar of vijf totdat het tijd is voor AOW,

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *