Dag 5202: Vrolijk Pasen

Pasen is net als Kerst een tweedaags vreetfestijn geworden. Voor mij iets beter te verteren omdat het miet gepaard gaat met cadeaus en hysterische kinderen. Ronald grijpt het wel aan om in de weken ervoor enorme hoeveelheden chocolade paseitjes te kopen en naar binnen te werken. Hij haalt ok alles in huis voor een Paasbrunch.

Eerlijk gezegd heb ik liever een Paasontbijtje. Want ik ben om half acht al wakker en dan moet ik zo lang wachten. Maar ja, Mika en Amy zijn niet zo matineus. Dan heb ik in ieder geval tijd genoeg om al mijn gele melamine serviesgoed en Paasmelamine van Random House uit de kasten te plukken en op tafel te zetten.

Ieder jaar moet ik weer denken aan de manier waarop het thuis gevierd werd. In de week voor Pasen kregen we jarenlang allemaal een groot ei van suikergoed van de buurvrouw. En natuurlijk verfden en beschilderden we hardgekookte eieren die mama ging verstoppen toen wij in bed lagen. De volgende dag waren we natuurlijk vroeg op.

Ze deed het trouwens ook voor de kleinkinderen. Als die niet allemaal op dezelfde dag kwamen, verstopte ze gewoon twee keer eieren ie ze zelf beschilderd had, aangevuld met eitjes van de banketbakker. Ze moest dan wel goed onthouden waar de veestopplaatsen waren en of alles werd gevonden. Ze heeft weleens maanden later eitjes in de tuin aangetroffen.

Omdat Mika en Amy er vandaag niet zijn, is het voor ons morgen pas Pasen. Er staat wel een chocolade Paashaas op tafel. Die kreeg Ronald van zijn werkgever. Zeker de helft van de mensen heeft geen kinderen, mar het is natuurlijk een aardige geste. Maar dit s het eerste jaar dat ik me afvraag of ‘ie opgegeten gaat worden.


2 gedachten over “Dag 5202: Vrolijk Pasen

 1. Myrna

  Wij hebben alleen gekleurde eieren gegeten. Ik heb eigenlijk al jaren geen chocolade eieren in huis gehaald.
  Zo mieren zoet en niet eens lekkere chocolade.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik moet toegeven dat de eitjes van AH heel lekker zijn. Ze zijn niet individueel verpakt, maar worden verkocht in cellofaan zakjes

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *