Dag 5203: Lichtzuiverend

Deze graslelie kreeg ik een paar jaar geleden van de achterbuurvrouw. Al snel begon de plant te groeien en kon ik de stekje er zo vanaf plukken en op water zetten. Op een gegeven moment had ik wel vijf potjes vol en dat vond ik eigenlijk meer dan genoeg. Dus liet ik de plant maar verder groeien. Maar ja, nu hangen de stekjes tot op de grond.

Toevallig zag ik zojuist een interessant plantenfilmpje op YouTube. Dat ging over kamerplanten die goed zijn voor de gezondheid. Toevallig had ik de hele top drie in huis. De graslelie stond op nummer drie. En ik bedacht dat ik de slaapkamer vol ga zetten met die plant. Wat we slapen er wel met z’n vieren en we kunnen wel wat frisse lucht gebruiken.

Nummer twee, de sansevieria, en nummer één, de lepelplant, zijn helaas te hoog om bovenop de twaalf boekenkasten te zetten. Morgen ga ik stekken en dan kan ik over een paar weken bloempotten gaan halen en de slaapkamer volzetten. Als de boel flink gaat groeien, ziet Ronald de boeken misschien niet meer.

4 gedachten over “Dag 5203: Lichtzuiverend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *