Dag 5205: Peren

Vorig jaar was de perenoogst helaas 0. Er hingen twee vruchten, eentje viel halverwege de groei van de tak en uiteidelij verdween de laatste ook nog. Jammer, want ik wide Mika er graag mee verrassen. Nu moet ik maar hopen dat we over een paar maanden wel een paar sappige peren kunnen plukken.

Mijn ouder hadden een grote perenboom in de tuin, Zo groot dat we er af en oe in klommen. Er viel ok weleens iemand uit en dat was voor mijn moeder een reden om haar EHBO diploma te gaan halen. Toen ze het examen met goed gevolg had afgelegd, was het opeens afgelopen met de ongelukjes in en rond het huis.

Het zal nog wel jaren duren voordat de perenboom in de voortuin zo groot s dat er kinderen in kunnen klimmen. En ee uit kunnen vallen. Voorlopig zit de boom vol bloem en ik vraag me af hoeveel witte bloemen uiteindelijk peren zullen worden. En dan moeten we nog hopen dat het sappige handperen zijn en geen keiharde die je moet koken.

2 gedachten over “Dag 5205: Peren

  1. Linda

    Wst leuk, zeg..de bijtjes moeten de boel bestuiven dan krijg je peren maar dat zal vast wel lukken..of er moet nog een vorst aan komen

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *