Dag 5208: Boksen

Deze verzameling essays over boksen verscheen in 1987. Twee jaar daarna kocht en las ik het. Het boek laf in een Delftse winkel waar je Beem ramsj kon kopen. Daar haalde ik veel leesvoer vandaan. Met de bundel van Joyce Carol Oates ws ik dolblij, want ik was toen al dol op boksen- ik kek naar ieder wedstrijd die op televisie uitgezonden werd.

In dit boek wordt Mika Tyson nog met contender aangeduid terwijl hij ten tijde van verschijning van On Boxing al kampioen in het zwaargewicht was. Graag zou ik het boek willen herlezen, maar de letters zijn te klein. Natuurlijk probeerde ik het te downloaden, ,aar helaas bleek dat onmogelijk.

Er ws een tijd dat er niet alleen naar voetbalwedstrijden werd gekeken. Toen heb ik nog kunnen genieten van een documentaire over Muhammad Ali. Als ik me niet vergis, was het een serie. Waar ik iedere week echt voor ging zitten. Tyson deelde de hardste knock-outs uit, maar Ali deed buiten de ring pas echt bijzondere dingen.

Alhoewel ik de essays van Oates ademloos gelezen heb, ben ik gewoon vergeten wat er precies instond. Vooral welke namen werden genoemd. Waarschijnlijk alle grote kampioenen, Maar wat zou ik het graag herlezen, Nu kan ik alleen d namen van voormalige kampioenen opzoeken en dab op YouTube kijken,

Dat is trouwens erg leuk om te doen. Dus heb ik zo ongeveer alle partijen van Mike Tyson gezien en voorlopig ben ik nog wel even bezig met alle filmpjes over Muhammad Ali. Daarna wil ik alles weten over Rocky Marciano, die ongeslagen met pensioen ging. En dan Big George, die enorme hoeveelheden Foreman grills aan de man bracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *