Dag 5212: Foto’s

Waarschijnlijk ben ik één van d weinige moeders die geen pasfoto van haar kind in de portemonnee heeft. Daar heb ik geen reden voor- het is er gewoon nooit van gekomen. En dat terwijl er hele mooie portretjes zijn gemaakt door de schoolfotograaf. Waarschijnlijk gingen de pasfoto’s in de vriendenboekjes.

In de 21e eeuw heeft niemand meer een poesiealbum en dat vind ik erg jammer. Want ze worden namelijk niet meer verkocht. De plaatjes dan weer wel. Overigens heeft Mika zijn vriendenalbum ook niet meer. Binnenkort moet ik zijn schoolfoto’s maar eens opzoeken. Kunnen we de namen in ieder geval nog op de achterkant schrijven.

Zojuist vond ik pasfoto’s die hij heeft laten maken voor zijn paspoort. Iedereen weet hoeveel ik van dat kind hou, maar ik schrok een beetje. Het is zin eigen hoofd, maar voor mij hoeft die beharing niet zo. Als hij niet een beetje zielig had gekeken, was hij net een boef. Als hij morgenavond thuiskomt, naak ik snel een Instaxfoto.

Misschien moet ik alle foto’s van mijn kinderen maar eens in een koffer stoppen. Er zijn twee babyalbums en een doos vo foto’s. En als ik me niet vergis, heb ik minstens twee telefoons met digitale foto’s. Wie me kan vertellen hoe ik die kan bewaren- graag. Want ooit zal Mika blij zijn met de herinneringen.

8 gedachten over “Dag 5212: Foto’s

 1. Cindy

  Ik had ooit een externe harde schijf, maar die is gecrasht, daarmee heb ik heel veel foto’s verloren.
  Nu zet ik eens in de zoveel tijd al mijn foto’s van mijn mobiel over naar Onedrive, heb een abonnement waardoor ik extra veel opslagruimte heb. Dit is een z.g. “in the cloud” opslag, als mijn laptop crasht, heb ik dus alle foto’s nog.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik heb ook aan een externe schijf gedacht, maar de cloud lijkt me veiliger, dus i ga me er snel in verdiepen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *