Dag 5221: Metformine

Over de bijwerkingen van het diabees2 medicijn Merformine heb ik het vaker gehad. De eerste maanden protesteerden mijn darmen enorm. En zo durfde ik heel lang de deur nauwelijks uit. Alleen vroeg in e ochtend als ik nog niet gegeten had en dus ook dat pilletje nog niet naar binnen gewerkt had.

Op aanraden van de huisarts ging ik aan de Activia yoghurt. Dat was heel smakelijk, maar hel[em deed het helaas niet. Ook de vezelcapsules die ik op eigen houtje aanschafte, den hun werk niet. Maar toen ik met dat alles stopte, was het opeens over met het geren naar het toilet., Dat doe ik alleen als ik wat teveel en vooral te vet heb gegeten.

Slechts een enkele bijwerking is gebleven: mijn gebrek aan eetlust. Gekruide gerechten kan ik niet meer naar binnen krijgen. Zelfs shoarma eet ik niet meer en als ik rode paprika ruik, word ik misselijk. Het enige dat ik echt lekker vind, zin stamppotten. Van de rest eet ik hoogstens tien hapjes en vlees is ook niet meer lekker.

Je zou verwachten dat ik nu broodmager ben. Of in ieder geval mooi slank. Vergeet het maar- er is geen enkele jurk die opeens om mijn lijf fladdert. Daarom was ik zo verbaasd toen ik vandaag een krantenartikel las over een 9-jarig jongetje met flink wat overgewicht. Hij sportte zich een slag in de rondte, maar dat mocht niet baten.

Helaas kon ik het hele artikel niet lezen, maar ik begreep dat hij in het Erasmus M.C. was onderzicht en dat men hem Metformine had gegeven. Vast een andere hoeveelheid dan ik, maar het schijnt de jongen te helpen. Dat is ook wat. Misschien zit hij ook wel uren op de pot. In ieder geval schijnt hij minder te eten omdat hij eerder vol zit.

Nu snap ik waarom diabetesmedicatie misbruikt wordt door mensen die snel af willen vallen. En dan nog uit een jurk van Marilyn Monroe scheuren. Maar goed, ik ben blij dat ik minder last heb van de bijwerkingen. Nog steeds doe ik het liefst boodschappen met een Lehe maag en ik wacht geduldig tot de vetrolletjes verdwijnen.

6 gedachten over “Dag 5221: Metformine

 1. Cindy

  Wat fijn dat je minder last hebt van bijwerkingen. Last van je darmen wordt je niet vrolijk van nee….

  Ikzelf gebruik sinds oktober Saxenda, een soortgelijk middel als Ozempicl, maar dan speciaal voor mensen met obesitas. Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen wil je het vergoed krijgen, en dat krijg ik.
  Heb eeuwige honger altijd dus ben er blij mee, het is geen wondermiddel maar wel een hulpmiddel.
  Heb na mijn enkelbreuk artrose in mijn enkel, en het is dus echt van belang dat ik ga afvallen.
  Tevens moet je minimaal een jaar GLI hebben gevolgd, zit nu in mijn 2e jaar.

  Ben nu ruim 10 kilo afgevallen, het gaat niet snel maar dat wil ik ook niet. Veel beter voor de lange termijn.
  En gelukkig bijna geen bijwerkingen gehad, want die kunnen ook best heftig zijn.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Zo fijn dat je baat hebt bij dit medicijn, Tien kilo afvallen is geweldig. En het kan maar niet al te snel gaan. Volgens mij is dat veel beter voor je lijf.
   Als je anders gaat eten, is e kans groot dat de kilo’s niet meer terugkomen.Zodra het weer beter wordt, is het wandelen en fietsen ook plezieriger!

   Reageren
   1. Cindy

    Dat is zeker zo, veel beter voor je lijf als het niet zo snel gaat. Want als het te snel gaat help je je metabolisme aan gort.
    Wandelen en fietsen doe ik sowieso vaak. Maar sport er nu ook bij, 2 a 3 keer in de week.

    Reageren
 2. chucky1012

  Heel fijn.
  Zo lastig voor je dat je veel van wat jij eerst heerlijk vond nu niet meer lekker vind.

  Heel veel sterkte Xoxo

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *