Dag 5223: Die Sendung mit der Maus

Mijn drang naar het opslaan van allerlei weetjes wordt niet getemperd door een beperkt gezichtsvermogen. Tegenwoordig ga ik voor algemene kennis en daarvoor heb je alleen maar een iPad of smartphone nodig. En natuurlijk toegang tot YouTube. Sinds enkele maanden heb ik zoveel geleerd over leeuwen, boksers en narigheid uit wereldoorlogen.

Gisteren ben ik begonnen met het bekijken van de Sachgeschichten uit Die Sendung mit der Maus. Deze leerzame filmpjes zijn trouwens ook goed voor mijn Duits. Die taal kan ik redelijk goed begrijpen, mar mijn spreekvaardigheid is slecht. Nu kan ik in ieder geval mijn woordenschat een beetje uitbreiden,

Inmiddels weet ik hoe veters, waterkranen, croissants, fleece truien, grammofoonplaten en sneeuwglobes gefabriceerd worden. Nu weet ik ook hoe de deling van Duitsland destijds ontstond en zag ik een reportage over een reis langs de toenmalige grenzen. Heel leerzaam allemaal en ik hoef me geen moment te vervelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *