Dag 5237: Boekenlegger

In mijn werkkamer staat een doos vol boekenleggers. De oudste exemplaren stammen uit het begin van de tachtiger jaren toen ik in Delft woonde en regelmatig de tram naar Den Haag pakte. Bij een geweldige Amerikaanse boekwinkel gaf ik al mijn geld uit en keerde ik huiswaarts met stapels boeken en een handvol gratis boekenleggers,

Sindsdien ben ik die dingen gaan sparen. Soms kochten mijn moeder en vriendinnen er een paar voor me, maar ik vind het nog het leukst on boekenleggers met reclame opdruk te verzamelen. Als ik die nu bekijk, zie ik aan de foto van het aangeprezen boek hoe lang de boekenlegger al in mijn bezit is.

Hierboven zie je eentje die er verdacht ongebruikt uitziet. Omdat alle juffen hetzelfde handschrift hebben, weet ik niet wie de naam van mijn kind erop geschreven heeft. Misschien zijn zo geliefde Juf Annemie. In ieder geval zal hij de versieringen zelf hebben aangebracht. Mia haatte knutselen, maar dit moet hij wel kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *