Dag 5239: Jongetje

Bijna drie weken voor mijn zevenendertigste verjaardag kwam de door niemand meer verwachte kinderwens opzetten. Daarvoor had ik weleens dromeri g naar Lisa Loring, mijn favoriete Wednesday Addams zitten kijken, mar het was er niet van gekomen. Toch wist ik zodra ik zwanger was dat het een jongetje zou worden.

Bijna negen maanden lang waarde ik naar een in een Fins museum aangeschafte kaart met een schattig dromerig ventje rop. Mijn baby zou hoogstwaarschijnlijk een wat minder bleek snotje krijgen en wat donkerder haar. Misschien deed dat zwarte ccltruitje het wel. Overigens heb ik allerlei onderzoeken geweigerd omdat het er toch bij eentje zou blijven.

Wie Mika al vanaf zijn kinderjaren kent, zal misschien vinden dat hij eem klein beetje lijkt op de in waterverf geportretteerde Heikki, de zoon van de kunstenaar Eero Järnefelt. Helaas heb ik net kunnen achterhalen hoe het met het model is afgelopen en hoe hij er als volwassene uitzag. En natuurlijk heb ik geen moment liever een dochter willen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *