Dag 5242: Veiligheidssluiting

Ze noemen het geloof ik veiligheidssluitigen en ik heb altijd gedacht dat ze zijn bedacht om te voorkomen dat kinderen allerlei felgekleurde flessen schoonmaakmiddelen in het gootsteenkastje opendraaien om vervolgens slokjes uit te nemen. War natuurlijk verre van gezond is en een bezoek aan de huisartsenpost noodzakelijk maakt.

Nu ben ik geen kind meer, maar tegenwoordig zijn mijn handen niet zo sterk meer en heb ik moeite met die veiligheidsdoppen. Dus ruikt het niet altijd naar WC eend en bleekmiddel. Misschien moet ik de doppen er de volgende keer maar niet meer stevig dicht drieën. Er wonen hier toch geen kleine kinderen meer.

Helaas kreeg ik dit flesje schoonmaakalcohol toen ik mijn eerste paar oorbellen niet kon ontsmetten. Dat heb ik maar met water en zeep gedaan. De gaatjes in mijn oorlellen zaten dicht, dus duwen ik flink door en zo had ik toch nog pijnlijke lellen. Het flesje zit potdicht, maar de andere oorbellen hebben geen centje pijn opgeleverd.

6 gedachten over “Dag 5242: Veiligheidssluiting

 1. Rona

  hoi, misschien een tip ?
  notenkraker om de dop, knijp zo dat je de dop goed vastpakt met de notenkraker, en draai. Lukt het openen ook dan niet? Laat iemand anders het voor je doen. Giet daarna de inhoud over naar een verpakking die voor jou wel gemakkelijk opengaat ..
  enne piercings worden nu altijd schoongemaakt met zout en gekookt water..

  fijn weekend, de zon schijnt 🙂

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Bedankt voor de tip. Waarschijnlijk ga ik eerst op zoek naar een par sterke handen. En dan naar een leeg flesje. Jij ook een fijn weekend!

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   De zo gewenste tekening heb ik helaas niet gekregen, maar wel een herlijk ontbijt. Ik moet niet veel van Moederdag hebbenomdat er veel mensen zijn die hey zonder moeder moeten doen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *