Dag 5244: Midnight Lace

Mijn vader geloofde heilig in de aanvang- en eindtijden die de Telecizier aangaf. War inhield dat we af en toestukken film of programma misten als hij op verzoek iets opgenomen had met de videorecorder. Tot mijn grote teleurstelling heb ik de ontknoping van het Doris Day vehikel Midnight Lace gezien.

Ongeveer 35 jaar heb ik daar op moeten wachten. Pas vandaag kwam ik op het idee om DuckDuckGo maar eens in te zetten.En jawel, het was gelijk raak. Van de film kon ik me slechts het begin herinneren. Als ik had onthouden wie de rol van de echtgenoot speelde, had ik het meteen al geweten.

Er zullen heus mensen zijn die Rex Harrison charmant vinden, maar ik vind hem eng. Als Professor Higgins deed hij ook zo onaardig tegen Eliza Doolittle. Maar er zaten wel meer potentiële schurken in de film. Toch was het allemaal geen grote verrassing voor iemand die met de rillingen over de rug naar Gaslight heeft gekeken.

Nu Farinelli nog. Die rolprent over de befaamde zanger zal ik toch moeten kopen. Dat geeft niet, want ik hou wel muziek uit de achttiende eeuw. Naar de DVD kan ik dus ook nog luisteren. Mooie beelden, weet ik na al die jaren nog steeds. Zou de echte Farinelli ook zo aantrekkelijk zijn geweest? Wel zielig dat ze die arme knul gecastreerd hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *