Dag 5248: Insecten

In de krant stond dat de muggen weer in aantocht zijn. Zou die journalist niet weten dat ze eigenlijk niet weggeweest zijn? Er was een tijd dat je kon stellen dat ze er niet waren als de campings gesloten waren, dus van oktober tot april. Maar met die wel erg zachte winters verdwijnen die krengen gewoon niet.

Ver na mijn verjaardag noest ik nog af en to een cetirizine tabletje nemen om niet gek t worden van de jeuk. Helaas kon ik het krantenartikel over muffen en andere vervelende insecten niet lezen omdat dat alleen voor abonnees bedoeld was. Het enge dat ik meegekregen heb, is dat citronella en muggenstekkers niet helpen.

Nou, dat weet ik al jaren, Wat dan wel helpt? Er werd gehint dat het het onthuld ging worden. Jezelf smeren met kamferspiritus of knoflook? Zou ik toch dat restje DEET dat ik overhield na de vakantie on een Belgisch moeras in mijn koffer liet liggen omdat ik misselijk werd van de geur?En maakte het wat uit als je blijkbaar aantrekkelijk bent voor muggen?

Want dar lijkt het geval te zijn. Mij moeten ze altijd hebben terwijl ze Ronald letterlijk links laten liggen. Maar hij kan dan weer niet slapen van da gezoem rond zijn hoofd. Hij hoopt dat het lichte briesje van de ventilator nog enig soelaas bedt, Zou het niet heerlijk zijn als er een wierookgeur is die muggen verjaagt?

Jammer dat ik de enige ben die van wireook houdt. Ronald is dan weer verzot op spuitbussen tegen insecten. Laatst liep hij weer rond als Mevrouw Helderder uit de Petteflet. Dat het huis vergeven was van een vreselijk chemische lucht. Daar maakte hij zich niet druk om. Maar ja, het hielp dus wel. Dus ik zal voorlopig mijn mond houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *