Dag 5249: Leesherinneringen

Een paar dagen geleden liet Mika hondenfoto’s zien aan Amy. Toen hoorde ik hem opeens zeggen dat Apollo op éen ervan erg leek op de beer van het Blauwe Huis. Meteen zat ik rechtop. Hij wist dus nog dat we daar vroeger naar keken en dat ik de boekjes heel vaak voorlas. En ik dacht dat hij het allemaal was vergeten.

Ronald noemde Apollo liefkozend Beertje en ik snap niet waarom ik in zijn paspoort heb gezet dat hij Apollo Adonis heette terwijl dat natuurlijk Apollo Beer had moeten zijn. Hij had als tweede naam ook Cliffotd kunne hebben, naar The Bij Red Dog. Doodles had ook gekund, want Mika was dol op The Tweenies.

Als ik naar de boeken op de foto kijk, denk ik aan de vele uren dat ik ze voorlas. En dat het zo zonde is dat hij net meer leest. Dat wijt ik aan zijn vader, want die verkondigde dat hij lezen maar niks vond. Nog steeds niet, want hij zeurt steeds dat al die boeken wel weg kunnen. Of Mika anders was blijven lezen, weet ik natuurlijk nier zeker, maar toch.

Dat ik de boeken niet kan herlezen, vind ik zeer spijtig. De kans dat ze als luisterboek terug te vinden zijn op Spotify lijkt m klein, maar morgen ga ik gelijk op YouTube zoeken. Misschien wil Mika dan wel samen naar de filmpjes kijken. Hopelijk vinden we het dan nog steeds leuk. Nemen we er iets te drinken en snacken bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *