Dag 5255: Communicatie

Ze hebben zo hun eigenaardigheden, deze twee lieve meisjes. Ze blaffen nog steeds als er aangebeld wordt. Als Mika de trap afloopt, raakt voora; Fluffy in de war en dan reageert Popje daar weer op. Maar als ik thuiskom met de boodschappen is er niets aan de hand. Ronald en ik kunnen gerust met lawaai de trap op en af.

Laatst las ik ergens dat de doorsnee hond wel vijftig woorden kent. Waarschijnlijk kent een getrainde Mechelaar er wel meer. Het is niet mijn bedoeling om met de meisjes te trainen, maar ik vind het wel erg fijn dat ze steeds meer woorden hebben geleerd en dat we kunnen communiceren.

Als ik iets te vroeg wakker wordt getikt, zeg ik dat ik nog even wil slapen en dan gaan ze weer naast me liggen. Aangeven dt ik ga plassen zorgt ervoor dat ze rustig wachten tot ik terugkom. Ze verloren de slaapkamer pas als ik zeg dat het mag. De trap afdenderen is er ook niet bij. Als ik alleen thuis ben, gaan we gelijktijdig nar bed. We gaan slapen, meisjes!

6 gedachten over “Dag 5255: Communicatie

 1. Cindy

  Hmz… bij katten is dit dan anders. Ik kan Muffin maar niet wijs maken dat het geen goed idee is om om 4.30 uur ’s morgens op mijn dekbed te gaan rennen 😉

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Weet je dat ik me niet eens meer kan herinnrn aar mijn katten sliepen? Ze maakten me nooit wakker, geloof ik.

   Reageren
   1. Cindy

    Ja, zag dat je nieuwe stukjes had, ben helemaal opgelucht! Ga zo even lezen.
    Klinkt misschien stom, maar maakte me zorgen.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *