Day 4622: Even zeuren

IMG_20220803_174354

Er zijn mensen die van warm weer houden. Die hebben nu de zomer van hun leven. Maar ik lijk steeds slechter tegen deze hoge temperaturen te kunnen. Toen Mika klein was, sliep hij een tijdje bij mij in bed. Ind e zomer liep de temperatuur in de slaapkamer op tot wel 35 graden, want we lagen onder een schuin dak. Dat vond ik heet, maar ik kon goed slapen.

Inmiddels kan ik er zeer slecht tegen. Daarom ga ik even zeuren. De hele dag lig ik voor pampus op de stoel en als mijn mannen nier meer in hun bed verblijven, ga ik er soms liggen. Lekker met de ventilator aan. Soms val ik dan in slaap. Ondanks het feit dat ik ruim zes uurtjes heb geslapen. Daar ben ik tegenwoordig al blij mee.

Het fijne van overdag slapen is dat ik dan geen last meer heb van hoofdpijn. Want dat is ook zo’n gevolg van de hitte. Natuurlijk drink ik veel. Een lekkere vruchtenthee of prikwater met een smaakje en zonder suiker. Ontbijten doe ik en de lunch sla ik ook niet over. Maar warm avondeten? Nee, liever niet.

Vanaf het moment dat ik opsta. voel ik me al zo slap als een vaatdoek. Wat ben ik blij dat Ronald eten en drinken bestelt en het thuis laat bezorgen- ik heb geen zin om met boodschappen te sjouwen. Als ik ’s middags met Apollo loop, heb ik altijd een telefoon bij me. Want ik ben af en toe duizelig en ii ben bang dat ik van mijn stokje ga.

Vanochtend vroeg was het net geen 24 graden inde woonkamer. Toen moest ik gelijk aan het enge schoonzusje (ik heb er nog eentje en die is hartstikke lief) denken die een keer vreselijk tegen haar moeder tekeerging omdat die de thermostaat ’s winters op 24 had staan. Dankzij jou ben ik een koukleum, mokte ze. Jeetje, ik moet er niet aan denken dat het over een half jaar nog steeds zo warm zou zijn in huis.

8 gedachten over “Day 4622: Even zeuren

 1. Cindy

  Nou, van mij mag het hier hele jaar door wel 24 graden zijn hoor haha. Met de huidige gasprijzen…. Mijn huis is gelukkig koel, daarentegen in de winter vrij koud.
  Maar wel vervelend dat je er zoveel last van hebt. Wellicht investeren in een airco?

  Reageren
 2. Linda

  Is geen zeuren, maar de werkelijkheid…is toch ook niet te doen…dus dat heb jij ook dat duizelige, ik heb het ook als ik opsta…gelukkig neem je telefoon mee…ik wilde gisteren bijna een plu opzetten toen ik ergens heen moest lopen…misschien dat een dextro helpt, tegen de duizeligheid?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Toen we in 2018 in Zuid-Frankrijk waren, was het iedere dag minstens 38 graden. Vreemd genoeg kon ik toen wat beter tegen. En het scheelde natuurlijk dat we iedere dag in het zwembad konden liggen.

   Reageren
 3. Myrna

  De warmte is anders in de zuidelijke landen. Daar heb ik nergens last van. Nu kan ik amper op mijn benen staan. Bizar

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Sinds 2018 ben ik niet meer naar het buitenland geweest, dus ik weet niet hoe ik het elders zou ervaren. Maar hier is het te erg.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *