De Verstokte Verzamelaar 174

dav

Mijn liefde voor opera begon aan het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Niet met de werken van Puccini, Verdi of Mozart. De eerste opera die ik op de televisie zag was Ariadne auf Naxos. Dat kan ik me nog goed herinneren omdat we op de lerarenopleiding een Duitstalige krant vol moesten schrijven. Mijn keus viel op de cultuurpagina en ik schreef onder andere een recensie van de opera die ik net gezien had.

Inmiddels is mijn favoriet Der Rosenkavalier en het is vreemd dat ik daar maar twee uitvoeringen van heb. Misschien staan er nog een paar op Spotify. Dat hoop ik dan maar, want dan hoef ik die niet aan te schaffen. Overigens heb ik nog meer muziek van Richard Strauss in mijn CD verzameling. Omdat het een hele zoektocht is zal ik daar eens een paar verloren uurtjes aan besteden. Het zal me benieuwen hoeveel uitvoeringen ik heb van Die Vier Letzte Lieder.

dav dav dav dav

2 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 174

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>