De Verstokte Verzamelaar 181

mde

Gisteravond vernam ik dat er volgend jaar een vierdelige serie over Giacomo Puccini wordt uitgezonden. Gemaakt door Chazia Mourali die een enorme operafan blijkt te zijn. Behalve dat zij mensen wil laten kennismaken met opera onderzoekt ze ook he het nou zit et de vermeende vrouwonvriendelijkheid van de grote componist. En of met #metoo in het achterhoofd nog wel naar zijn werken kunt luisteren.

Interessante insteek en ik verheug me dan ook op de serie die vanaf 3 januari aanstaande op NPO2 zal worden uitgezonden. Iedere zondagavond zal ik om 19.30 uur klaarzitten. Met de iPad op schoot, want op zondag wordt hier de hele dag naar sport gekeken. Maar eerst ga ik weer wat vaker naar de opera’s van Puccini luisteren. Het zijn er negen plus een drieluik. Slechts twee heb ik er niet, maar daarvoor kan ik Spotify inzetten.

Het zal me benieuwen wat er over Madama Butterfly verteld gaat worden. Het is een best schokkend verhaal over een jonge vrouw die niet beseft dat haar verbintenis helemaal niets voorstelt. Zij denkt dat het voor altijd is, voor hem is het een contract dat eenzijdig verbroken kan worden. Het einde is niet bepaald feestelijk en ik ben benieuwd of ik in 2021 iets meer te weten kom over deze opera.

mde

Mijn favoriete opname. Omdat Victoria de los Angeles zo’n onschuldig klinkende stem heeft.

 

\mde

Maria Callas kan natuurlijk niet ontbreken in de verzameling.

mde

Hier zingt Renata Scotto de rol van Cio-Cio-San en is Plácido Domingo Pinkerton.

mde

Veel sopranen hebben de rol gezongen en ik heb slechts vijf opnamen. Deze met Leontyne Price moest ik hebben, want ik vind haar warme stem erg mooi.

mde

 

Vroeger gingen Ronald en ik regelmatig boodschappen doen bij een groothandel. Daar lagen veel opera’s voor heel weinig geld. Met mij onbekende Roemeense zangers, dus ik wilde weleens weten of het wat was. Dan kan best voor nog geen drie en een halve gulden. Helaas ben ik vergeten of deze uitvoering goed was.

4 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 181

  1. Linda

    Toch wel jammer dat je het niet op het mooie grote scherm kan kijken, alhoewel als de mannen er niet zijn, kan je misschien terug kijken :)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>