De Verstokte Verzamelaar 184

sdr

Met het verzamelen van boeken begon ik in de tachtiger jaren. Toen woonde ik in het centrum van Delft, een stad met betrekkelijk veel boekhandels. En paar deuren verder zat een ontzettend goede winkel die nu nog bestaat. Er was op loopafstand een zaak met tweedehands boeken, een goed gesorteerd kantoorboekhandel en een boekhandel met voornamelijk ramsj.

In laatstgenoemde winkel kocht ik The Annunciation van Ellen Gilchrist. Daar kocht ik wel vaker iets van mij onbekende schrijvers. Destijds was er nog geen internet voor de gewone burger en zo verzamelde ik wat ik kon vinden. In de loop der jaren heb ik bijna het hele oeuvre van Gilchist in de kast staan, er staan titels op mijn telefoons voor resterend werk moet ik online winkelen.

Ellen Gilchrist schrijft over eigengereide vrouwen, niet zelden met een vrij rijke achtergrond. Haar personages verschijnen in meerdere boeken, dus ook die met een andere hoofdpersoon. Dat bevalt me wel, want ik ben altijd erg benieuwd naar hoe het verder gaat met iemand die je in een boek goed hebt leren kennen.

Enkele titels die ik hieronder laat zien heb ik nog niet gelezen, want ik kocht jarenlang meer boeken dan ik kon lezen. Misschien is het in 2021 wel tijd om alles van en over Ellen Gilchrist te lezen. Haar boeken intrigeren me en ik wil graag meer weten over de schrijfster.

dav sdr dav dav dav mde dav mde mde mde dav

4 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 184

  1. Pippi Bericht auteur

   Hele mooie boeken. Zeker als je geïnteresseerd bent in andere culturen. Want de boeken gaan over een wereld waarmee ik helemaal onbekend ben.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>