De Verstokte Verzamelaar 191

dav

Het lijkt wel alsof mijn kamerplanten het loodje leggen als ik ze direct na aankoop op een betaalde plek zet. Vreemd, want ik heb dan wel uitgezocht hoeveel licht ze nodig hebben. Dan blijkt de ene ficus het naast een radiator nog veel beter te doen dan een andere op een plek waar net zoveel licht komt. Pannenkoekplantjes zijn hier ook geen lang leven beschoren. Het maakt niet uit waar ik ze neerzet- dood gaan ze toch wel.

Sinds een paar maanden koop ik af en toe een plantje bij de supermarkt. Die nieuwe aanwinsten zet ik tegenwoordig op de plek die je op de foto ziet. Als ik naar mijn verzameling kamerplantjes kijk, vergeet ik niet al te vaak dat ze water en voeding nodig hebben. Ze staan door elkaar heen en twee keer per week controleer ik of de aarde droog aanvoelt. Al dat zo is, ga ik aan de slag met de plantenspuit.

Eerder liet ik de nieuwe aanwinsten zien zodra ik ze in een pot had gestopt. Om dan enkele weken later tot de ontdekking te komen dat ik weer een overleden plant in huis had. Dan schaamde ik me, maar ik bleef vergeten de boel van water te voorzien. Dus besloot ik er een soort plantentafel op na te houden. Want dan zou ik niet vergeten de hele verzameling regelmatig te bekijken. Tot mijn grote verbazing helpt het nog ook.

Enkele planten zijn al behoorlijk gegroeid. Maar ik laat ze pas zien als ik het idee heb dat het goed gaat. En er zijn al plantjes die werkelijk wat groter zijn dan toen ik ze kocht. De verzameling gaat er steeds ietsje beter uitzien. Als ik bewezen heb dat ik een plant goed in leven kan houden, ga ik er een geschikt plekje voor zoeken. Dus pas als de plant gezond is en niet meer zo snel naar de plantenhemel lijkt te gaan.

 

5 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 191

 1. chucky1012

  Nou ik hoop dat ze het redden….
  Bij mij was het jaren geleden ook zo erg dat de ene na de andere plant het niet overleefde.
  Nu heb ik er geen.
  Klopt dat pannenkoekplanten het erg goed doen….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ga erg mijn best doen, want ik vind het toch wel zielig voor die planten als ze toch snel dood gaan. Zodra het erop lijkt dat ze het redden zal ik eens foto’s maken.
   xoxo

   Reageren
 2. Myrna

  Jammer dat ze het loodje leggen. Ze krijgen genoeg licht op die plek. Heb je geprobeerd ze helemaal droog te laten worden en dan onder de kraan houden zodat de aarde helemaal nat wordt.
  Het water moet uit de pot lopen aan de onderkant. Goed uit laten druppelen en terug in de buiten pot.
  Daarna met rust laten en weer wachten tot de plant helemaal droog is. Echt 2 vingerkootjes diep gaan. De aarde moet droog zijn anders gaat de plant rotten.

  Reageren
 3. Linda

  Fijn dat ze nu toch wat beter aanslaan…en niet alle planten zijn makkelijk, je moet soms ook precies de goeie plek hebben..

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>