De Verstokte Verzamelaar 197

dav

Misschien heb ik er nog wel meer, maar die boeken staan dan op zolder. Daar staat nog meer dan een kinderboekenverzameling en de rotzooi staat nou net voor de boekenplanken. Maar goed, dit is dus een bescheiden collectie boeken van Astrid Lindgren. Boeken die ik af en toe herlees omdat ik van de verhalen hou en ze allemaal herinneringen aan vroeger naar boven brengen.

De boeken over Madieke en Bolderburen gaan over het ongecompliceerde leven op het Zweedse platteland. Als kind vond ik dat hele fijne boeken, nu ik wat ouder ben vraag ik me af of het echt leuk is om op te groeien in een hele kleine gemeenschap. Om de avonturen van de gebroeders Leeuwenhart heb ik moeten huilen.

Ieder boek heeft me geraakt. En heeft mijn dromen gekleurd. Het is nog steeds een grote wens van mij, dat eiland voor de kust van Zweden. Mijn eigen Zeekraai met daarop natuurlijk mijn Villa Kakelbont. Apollo kan daar rondhobbelen alsof hij Bootsman is en de meisjes kunnen daar naar hartelust ravotten. Als ik een boek van Astrid Lindgren lees dompel ik mezelf onder in een wereld die zoveel anders is dan de mijne. Er zit weinig jeugdliteratuur die me zo kan laten dromen.

dav

4 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 197

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>