De Verstokte Verzamelaar 220

inCollage_20210915_100821394

Op de kinderboekenplanken heb ik een paar mooie Annie M.G. Schmidt werken staan en Floddertje is mijn favoriete boek. Dat boek over een wat smoezelig meisje heb ik vele keren gelezen. Op een gegeven moment had ik WEI IJSEN EIS zo vaak zien staan dat ik soms goed na moest denken als ik één van die woorden zelf moest spellen.

Zelf ben ik ook een Floddertje. Als ik geen zwarte jurken droeg zou je aan het eind van de dag zien hoe vaak ik mijn vieze handen aan mijn kleiding afveeg en wat voor vreemde spetters op mij terechtkomen als ik in de keuken sta. En als mijn garderobe niet uit bijna uitsluitend zijden jurken bestond zou ik  alle haren die Apollo, Fluffy en Popje kwijtraken van mijn toiletjes moeten plukken.

Omdat ik het zielig zou vinden voor mijn kind heeft de naam niet op de shortlist voor een meisje gestaan. Maar Floddertje is net zo leuk als Pippi en daarom heb ik maar liefst drie verschillende uitgaven van dit boek. Als ik later oma ben, ga ik het heel vaak voorlezen. Misschien wel aan een klein meisje voor wie ik een mooie zwarte garderobe ga kopen, want de kans is groot dat ze op haar oma lijkt.

 

2 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 220

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *