De Verstokte Verzamelaar 230

IMG_20211127_123447

In de vorige eeuw was opera een obsessie. Er kwam een een mooie verzameling op LP, CD en DVD, ik ging naar voorstellingen en ik las boeken en tijdschriften over opera. Bijna iedere dag luister ik naar een opname en ik ben blij dat de honden er goed tegen kunnen. Blaze en Dotje wilden nog weleens naar boven lopen om op bed te gaan dutten als ik een sopraan losliet.

Inmiddels is mijn leven erg veranderd en ik heb Spotify. Nu hoef ik geen CD’s meer re kopen. Maar het is wel jammer dat ik niet meer op de hoogte ben van wat er zoal uitkomt en welke zangers furore maken. Je zou er bijna een abonnement op een tijdschrift over opera en klassieke muziek voor nemen.

Daar ga ik maar even over nadenken, want ik heb zojuist uitgevonden dat je een abonnement voor op een iPad en mobiele telefoon kunt nemen. Scheelt een hoop papier. Het Amerikaanse Opera News heeft een mooie website met veel artikelen die alleen toegankelijk zijn voor abonnees. Maar er staan verwijzingen naar die artikelen en dan heb je meteen een naam te pakken.

Tijdens het tikken van dit stukje luister ik naar Elīna Garanca (het accent op de c kan ik niet vinden) wier naam ik net heb ontdekt. Achtergrondinformatie zou ook fijn zijn, dus ik blijf het nemen van een abonnement in overweging nemen. Je kunt dan ook graven in het archief en dat is wel fijn omdat ik  sinds de geboorte van Mika slechts een handvol sopranen heb “ontdekt”. Misschien is het nemen van een abonnement wel iets voor 2022.

2 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 230

    1. Pippi Bericht auteur

      Maar hou ik dan nog tijd over voor al die andere dingen die ik zo leuk vind? Ik ga goed nadenken over dat abonnement hoor.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>