De Verstokte Verzamelaar 296

Deze stapel boeken doet me denken aan de tachtiger jaren. In die tijd was ik heel erg onder de indruk van de boeken van Simone de Beauvoir. Uiteindelijk heb ik niet haar hele oeuvre gelezen, want er was nog zoveel dat ik wilde ontdekken.

Misschien ga ik later nog enkele titels herlezen. Want ik ben nu veertig jaar ouder en wellicht kijk ik nu heel anders aan tegen de onderwerpen in de boeken. In ieder geval weet ik dat ik geen relatie zou willen als zij had met Jean-Paul Sartre- open en toch benauwend.

Maar door die twee heb ik wel kennisgemaakt met filosofie en ik vind nu dat ik me er meer in had kunnen verdiepen. Van het lezen van chicklit ben ik niet veel wijzer geworden. Wat maakt het ook uit- als ik maar lees. En daar hebben de boeken hierboven me toch toe aangezet.

4 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 296

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *