De Verstokte Verzamelaar 297

De laatste tijd staat er altijd pianomuziek op als ik aan het lezen ben. Dat zullen sommige mensen bijna heiligschennis vinden omdat mooie muziek een luisteraar verdient die niet tegelijkertijd iets anders zit te doen. Maar ik hoef de werklieden buiten niet te horen en ook de buurman die de hele dag heen en weer sloft naar zijn mancave liever ook niet.

Van gezellige dansmuziek kan ik niet rustig blijven zitten, dus kies ik maar wat anders uit. Tegenwoordig hoef ik geen CD’s meer te kopen, want bijna alles staat op Spotify. Behalve het werk van Neil Young, maar daar hou ik toch niet zo van. Als ik een vooruitziende blik had gehad, was mijn CD verzameling niet zo groot geweest.

Honderden guldens heb ik gespendeerd aan de in totaal 14 zilverkleurige schijfjes op de foto. Ze hebben vaak in mijn discman en de CD-wisselaar gezeten. As ik een Spotify afspeellijst maak, kan ik een dag lang luisteren zonder dat ik schijfjes moet verwisselen. En ik kan dagenlang naar Martha Argerich luisteren. Dat doe ik dan ook.

14 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 297

 1. Rona

  hoi, als we thuis zijn hebben wij ook altijd muziek op de achtergrond aan, vanwege de herrieburen..
  de ene klust graag, en de andere kant schreeuwt altijd …

  fijn weekend 🙂

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Oh ja, ik weet precies wat je bedoelt. Laatst hebben we gezien dat beide buren hun huis te koop hebben gezet. Maar ja, wat krijg je ervoor terug?
   Fijne zondag!

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik merk ook dat de honden van muziek houden. En als het stil is in huis, hoor je wat irritante geluiden in de buurt. Blaze en Dotje hielden niet zo van muziek- zij gingen op bed liggen als ik Metallica of Mozart draaide.
   xoxo

   Reageren
 2. Rona

  hoi
  ik hoop dat je leuke nieuwe buren krijgt, die van mij zijn dat niet..
  vroeger bij ons thuis zetten we de radio aan voor de hond als we even weg gingen

  fijne zondag 🙂

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik durf er niet al te vee; van te verwachten. We zullen het zien, Ik ga ervan uit dat er jankende kinderen en liefhebbers vanher Nederlandse lied komen wonen. Dan kan het altijd meevallen L)
   Fijne avopnd@

   Reageren
 3. Rona

  bereid je voor op het ergste ,en hoop op het beste!
  Gelijk heb je, zo jammer dat je je buren niet kunt uitzoeken, het zou een verademing zijn..

  Fijne maandag doei, enne niet wegwaaien met je honden hoor, het stormt !
  Zou je blogpostjes missen 😉

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het zou ook kunnen zijn dat e buren niet blij zijn met ons hoor. Wat de honden kunnen soms blaffen en ik hou van opera 🙂

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Aan de ene kant wonen Jehova’s Getuigen en die doen niet aan kerst. Dus wij werden op Kerstavond getrakteerd op vreselijke klusgeluiden. Toen heb ik heel hard Ave Maria opgezet. Het timmeren hield toen op.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *