De Verstokte Verzamelaar 3

2017-06-18 18.47.36

Verzamelaars zijn hebberds en ik vorm daarop helaas geen uitzondering. Maar ik laat nu graag weten dat ik niet constant overvallen word door het verzamelvirus. Het blijkt namelijk mogelijk te zijn om iets te kopen zonder dat het leidt tot ongebreidelde verzamelwoede. Dat is toch fijn om te weten, nietwaar?

De schattige Barbapapa familie is in meerdere uitvoeringen te koop. Allemaal even leuk, maar ik laat het bij deze versie. Aan de bescheiden boekenverzameling zal ook niet veel toegevoegd worden. Ze zijn zo vaak voorgelezen dat ik ze bewaar voor een volgende ronde. Oma leest voor- ik hoop dat ik het nog mag meemaken.

Aan de avonturen van de familie Barbapapa heb ik mooie herinneringen. Er staan hier nog videobanden en DVDs in de kast die echter nooit meer bekeken worden. Toch maar eens doen. Want ik heb genoten van de fraai gekleurde familie. Wat had ik het geweldig gevonden als ik mezelf in allerlei vormen kon veranderen. Het had iets magisch.

Je zou zeggen dat ik inmiddels alle namen van de familieleden uit mijn hoofd kende, met hun specifieke hobby’s en karaktereigenschappen erbij. Nee, op de een of andere manier is dat niet gelukt. Het beginliedje van de serie kan ik dan ook niet foutloos meezingen. Maar dat neemt niet weg dat Barbapapa, Barbamama, Barbabenno, Barbabella, Barbabientje, Barbaborre, Barbabob, Barbabee en Barbalala in mijn hart zitten.

2017-06-18 18.45.06

5 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 3

  1. Linda

    Wat grappig..wad idd een hele leuke serie, zo lekker rustgevend. Ken ook alleen maar t deuntje, de tekst niet meer..weer jeugdsentiment :)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>