De Verstokte Verzamelaar 38

9D9E842A-F93B-48E4-B0C6-139EA98B26E9

De kringloopwinkel om de hoek verkoopt films en series op DVD. Alles kost een euro en dat houdt in dat ik voor bovenstaande stapel slechts €14 betaald heb. Daarvoor heb ik heel veel uren kijkplezier en daarna kan een gedeelte doorgegeven worden. Er is vast wel iemand die ik ergens blij mee kan maken. En anders kunnen films die ik echt geen derde of vierde keer hoef te zien gewoon terug naar de kringloopwinkel.

2516650F-5B64-4583-97FA-56778EEF9124

De Miss Marple films nam ik ondanks het feit dat ik me altijd ergerde aan de hoofdrolspeelster. Ze maakt er een gewoonte van om altijd net van de camera weg te kijken, alsof ze bang is om betrapt te worden terwijl ze de kijker recht aanstaart. De boeken waarop de films gebaseerd zijn, heb ik natuurlijk allemaal gelezen. Maar ik wil graag zien wat de regisseur ermee gedaan heeft.

Een deel van de eerste Bridget Jones film zag ik laatst op de televisie en ik stond versteld toen ik zag hoe ouderwets alles oogde. Binnenkort ga ik weer eens kijken. Het boek vond ik niet eens zo goed. Eigenlijk ga ik me fijn vergapen aan Hugh Grant, de reden waarom ik die andere film met zijn gezicht op de verpakking kocht. Van die film weet ik niks, dus het zal me benieuwen wat ik ervan vind.

Ook kocht ik een oude BBC serie op DVD. Ooit werden zulke series uitgezonden op de Nederlandse TV en niet zelden waren ze best eng. Zeker voor de kinderen die wij toen waren. Van de serie die ik zaterdag kocht, weet ik vrijwel niets meer. Wel dat het hartstikke spannend was en dat we met het hele gezin voor de buis zaten. Zou het jaren na dato nog steeds zo mysterieus zijn?

 

11EFBB28-6BF9-49A2-8697-A8B175AFD24A

 

De drie piratenfilms kocht ik eigenlijk voor Mika. Naar mijn beste weten heeft hij ze nog nooit gezien en het zijn toch wel klassiekers aan het worden. Als we ze samen bekeken hebben, mogen ze weg. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! De Mission Impossible films ga ik sparen, want die zijn de moeite van het steeds opnieuw bekijken waard. Overigens ben ik één van de weinige vrouwen van wie het hart niet sneller gaat kloppen van Johnny Depp en Tom Cruise.

De animatiefilm over Tarzan heb ik nog nooit gezien. Wel de versie met echte mensen die in de tachtiger jaren uitkwam. Die film hoop ik trouwens ook nog eens te bemachtigen. Het allerblijst ben ik met de twee speciale edities van Mary Poppins  en Jungle Book. Een jaar of vijftien geleden wilde ik met Mika naar laatstgenoemde film kijken en toen ik vroeg of hij daar zin in had, keek hij naar wat ik in mijn hand hield en antwoordde That’s not a Jungle Book, mummy. That’s a Jungle video!

De film over de Britse supernanny hebben we ook al eens gezien en Mika heeft veel indruk op zijn lievelingsjuf gemaakt door foutloos supercalifragilisticexpialidocious tegen haar te zeggen. Ach, dat waren nog eens tijden. Het lijkt me heerlijk om met mijn zoon naar al die films te kijken. We hebben twee televisietoestellen en meerdere Netflixaccounts, dus we kijken zelden samen. Daar moet maar eens verandering in komen.

4 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 38

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>