De Verstokte Verzamelaar 52

2018-05-28 17.46.27

Vanmiddag stond ik een medewerker van de kringloopwinkel om de hoek op zijn vingers te kijken terwijl hij aan de arbeid was. Vier bananendozen vol films/series op DVD had hij in de nieuwe houten kisten te stoppen en ik wilde er als eerste bij zijn. Stel je voor dat de volledige Schimanski collectie met iemand anders naar huis zou gaan! Uiteindelijk ging ik met drie doosjes naar huis. Dat klinkt heel bescheiden, maar ik heb net uitgerekend dat ik nu 1900 minuten voor de televisie kan zitten.

2018-05-28 17.46.39-1

Het boek van Agatha Christie heb ik verslonden en zoals gebruikelijk zag ik de ontknoping niet aankomen. De verfilming uit 1974 met Albert Finney als Poirot vond ik prachtig en Mika heeft de 2017 versie met Kenneth Branagh in de bioscoop gezien. Dat er nog een televisiefilm van was  met Alfred Molina als de Belgische speurder wist ik niet. Nu wel en ik heb ‘m meteen gekocht. Volgens Wikipedia is er nog een remake, maar daarover kan ik geen enkele informatie vinden.

2018-05-28 17.49.29

Dit was nogal een koopje: 12 afleveringen die vast regelmatig ergens uitgezonden worden. Allemaal verhalen waarin Miss Marple de hoofdrol speelt. De actrice, Joan Hickson, vind ik jammer genoeg een beetje irritant. Ze kijkt zo vaak langs de camera alsof ze slechtziend is en ze mompelt. Maar goed, voor veel mensen is ze de ultieme oude vrijster uit een klein dorpje die de meest bijzondere misdaden oplost. Het is wat- 1380 minuten kijkplezier voor €1!

2018-05-28 17.49.55

 

Wie net als ik heeft gesmuld van de Zweedse politieserie Johan Falk weet dat hij voordat zijn avonturen met Frank Wagner begonnen elders werkte. In de vier films in deze box waarvoor ik ook een euro neertelde, wordt duidelijk hoe het leven van Johan Falk verliep voordat hij terugkeerde naar Göteborg. Hier gaan Ronald en ik binnenkort samen naar kijken.

 

 

 

 

2018-05-28 20.04.43

 

Door de koopjes van vanmiddag heb ik bovenstaande DVD’s dubbel. Wie wil ze hebben? Anders gaan ze terug naar de kringloopwinkel!

2 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>