De Verstokte Verzamelaar 57

2018-07-09 16.36.30

Toen ik op de lagere school zat, ontdekte ik een smoezelig pocketboekje in de boekenkast van mijn ouders. Griekse mythen en sagen van Gustav Schwab- ik heb het verslonden en later kocht ik een nieuw exemplaar omdat de oude stukgelezen was. Jammer dat Imme Dros haar prachtige vertellingen nog niet had uitgebracht. Ze zijn namelijk zeer leesbaar, ook voor kinderen. Maar het wil niet zeggen dat er kindertaal in gebezigd wordt.

Wat had ik de door Harrie Geelen geïllustreerde boeken destijds graag gelezen. Daarom kan ik ze iedereen aanraden. Eerst lekker zelf lezen en daarna een paar in de cadeaukast bewaren voor leesgrage vrienden en familie. Het verhaal van Odysseus kan ik blijven herlezen. Waarschijnlijk raakte ik erdoor gefascineerd na het zien van een televisieserie. Althans, er staat me zoiets bij. Uiteindelijk kan die door velen verguisde beeldbuis toch aanzetten tot het lezen van boeken.

Voorlopig blijf ik het ene na het andere spannende boek lezen. Het zijn de enige verhalen die mij bij de les houden. Natuurlijk wil ik graag weten wie de moord heeft gepleegd, maar ik lees voornamelijk voor de afleiding. Zojuist heb ik op Goodreads ontdekt dat ik enkele boeken hieronder niet als gelezen heb aangevinkt. Terwijl ik zeker weet dat ik ze ooit met veel plezier gelezen heb. Als ik me straks weer goed voel, ga ik alles herlezen.

2018-07-09 16.37.45

Het boekje in het midden op de bovenste rij is een Kinderboekenweekgeschenk uit 1996. Hierdoor ben ik weer enthousiast geworden voor de Griekse mythologie en kocht ik de rest.

2018-07-09 16.38.44

Hier ga ik opnieuw van genieten als ik geen spannend boek meer kan zien.

2018-07-09 16.38.53

Deze verzamelbundel bevat de zes boekjes hierboven en nog twee verhalen die ik niet in een aparte editie heb,

2018-07-09 16.39.04

 

Het enige boek in deze verzameling waar geen illustraties in zitten. Een prachtig en makkelijk leesbaar boek over een bijzondere man. En vrouw- want zij zit al die jaren thuis te wachten, opdringerige mannen van zich afslaand.

4 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 57

    1. Pippi Bericht auteur

      Mijn ouders hielden allebei van lezen. Daar zal ik het van hebben. IK ben blij dat ik zoveel van lezen hou, want ik kan daardoor even vergeten wat me zoveel pijn doet.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>