De Verstokte Verzamelaar 65

2018-09-10 17.49.58

Iedere keer als ik in een kringloopwinkel kom, moet ik me inhouden als ik op de afdeling met serviezen kom. Alsof ik nog niet genoeg melamine heb. Maar vooral de porseleinen serviezen met bloemetjes of echte jaren zestig en zeventig prints trekken mijn aandacht. Toch lukt het me om alles te laten liggen. Behalve als het gaat om spulletjes van Seltmann Weiden. Het witte servies met kleine blauwe bloemetjes spaar ik namelijk wel.

Een paar jaar geleden kreeg ik een theepot, theelicht en drie kopjes van Natasja. Thee drink je uit een glas of porseleinen kopjes, dus ik heb alles al heel vaak gebruikt. Het Aurelia servies is ooit verkrijgbaar geweest bij Douwe Egberts en juist daarom verwachtte ik er heel wat van terug te vinden in kringloopwinkels. Maar waarschijnlijk zijn de eigenaren er aan gehecht of ze breken nogal eens wat.

In kringloopwinkels heb ik tot nu toe slechts twee aanvullingen kunnen kopen: een dinerbord en een koffiekopje. Dat is alles. Dus wie iets spot in een lokale kringloopwinkel, mag het me vertellen. Dan haal ik Ronald over om in de auto te stappen of kijk ik mijn kind met OV-kaart over om mama een plezier te doen. Wie weet kan ik het servies nog eens compleet krijgen.

2018-09-10 17.50.34 2018-09-10 17.51.24 2018-09-10 17.51.55 2018-09-10 17.52.19

4 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 65

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>